• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABU DABI: Đoković ide na Federera

Srpski teniser bolji od Gaela Monfisa prvog dana egzibicije u Abu Dabiju - 6:2, 4:6, 6:2.

 ABU DABI: Đoković ide na Federera Izvor: MONDO

Novak Đoković u polufinalu će se sastati sa Rodžerom Federerom, koji je kao prošlogodišnji finalista "Mubadala šampionata" bio slobodan na startu.

Početak tog meča predviđen je za petak u podne po centralnoevropskom vremenu (15.00 po lokalnom), a drugi par čine Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Ferer je preokrenuo rezultat u susretu sa Žo Vilfredom Congom - 2:6, 7:6 (7:5), 6:2.

Pošto nije u pitanju turnir koji se boduje za ATP listu, rezultat nije bio u prvom planu i igrači su pokušavali da što je moguće više razgale publiku atraktivnim potezima na mreži.

Novak je bio bolji u prvom, Monfis u drugom setu, dok se u trećem ipak malo "zaoštrila" borba.

Francuz je pri rezultatu 1:1 imao dvije vezane prilike da napravi brejk, ali se Novak sjajnom igrom izvukao i nešto kasnije kaznio Monfisov propust - 4:2.

Već u sljedećem gemu se Đoković opet našao na iskušenjima. Bilo je 15:40, kada je pogodio četiri prva servisa zaredom i opet na impresivan način spriječio Monfisa da ga "brejkne".

Bilo je to 5:2 i tamnoputom "galskom pijetlu" je opala koncentracija, pa je na prvoj meč lopti Đokovića odservirao duplu servis grešku.

Novak, inače, debituje na "Mubadala šampionatu", koji je pozivnog karaktera. Nagradni fond turnira zvanično iznosi 250.000 dolara, ali svaki od učesnika pored toga dobija izdašnu finansijsku stimulaciju.

Protiv Monfisa je, generalno, djelovao dosta spremno i osvježeno pred početak nove sezone. Biće zanimljivo vidjeti ga protiv Federera (12 sati), jer njihovi dueli teško mogu da budu prijateljski, u bilo kojem scenariju.

"Uživao sam u meču. Obojica smo se zabavljali. Tokom čitave godine igramo toliko turnira i onda dođemo na jedno ovakvo takmičenje gdje možemo da se opustimo i da uživamo zajedno sa publikom", rekao je Đoković.

Na pitanje šta očekuje u meču sa Federerom, Đoković je rekao: "Jedva čekam taj duel. Igrati protiv njega je uvijek veliki izazov".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC