• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Četvrti trijumf Marlis Šild u slalomu

Trenutno najbolja slalomašica svijeta Austrijanka Marliz Šild opravdala je epitet favorita i na trci Svjetskog kupa u Lincu održanoj u četvrtak.

 SKIJANJE: Četvrti trijumf Marlis Šild u slalomu Izvor: MONDO

Šildova je do 33. pobjede u Svjetskom kupu, a četvrte pobjede ove sezone, došla ukupnim vremenom od 1:51.42 minuta, sa 79 stotinki prednosti u odnosu na Slovenku Tinu Maze. Treće mjesto zauzela je tinejdžerka Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je napravila najveće iznenađenje, prenose Nezavisne novine.

Šildova je u Lincu po ko zna koji put pokazala da je klasa za sebe u slalomu i ove sezone ima maksimalan skor u toj disciplini. Austrijanka je prvu vožnju završila sa više od pola sekunde prednosti u odnosu na Maze, dok je treća bila Manuela Melg iz Italije.

U drugoj rundi, 16-godišnja Šifrinova je napravila pravu senzaciju kada je preuzela vođstvo, poslije 12. mjesta u prvoj vožnji, a potom mnogo iskusnije skijašice nisu uspjele da je nadmaše. Maze je prva u tome uspjela, ali, ipak, to nije bilo dovoljno da bi stala na put fantastičnoj Šildovoj, koja je samo povećala prednost do kraja trke.

Šifrinova je tako eksplodirala odmah čim je dobila pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji. Dosad je maloljetna specijalistkinja za tehničke dicipline, počevši od nastupa u češkom Splinderovu Mlinu 11. marta prošle godine, sakupila osam nastupa u Svjetskom kupu, pri čemu šest ove sezone.

Aktuelna pobjednica Svjetskog kupa, Njemica Maria Hefl-Riš, završila je na devetom, a vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindzi Von na 18. mjestu.

U poretku slaloma Šildova vodi sa 400 bodova, Maze ima 207, a Katrin Cetel 200. Vonova predvodi ukupan poredak Svjetskog kupa sa 612 bodova ispred Šildova, koja ima 440, i Ane Feninger sa 368.

Naredna trka skijašice u okviru Svjetskog kupa očekuje 3. januara na zagrebačkom Sljemenu, kada je na programu novi slalom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC