• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić Marković: Fudbal je najveći problem

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković još jednom je pozvala klubove i saveze da obave preregistraciju, u skladu sa novim Zakonom.

 Samardžić Marković: Fudbal je najveći problem Izvor: MONDO

Samardžić Marković je podsjetila da je novi Zakon o sportu stupio na snagu marta ove godine, a da se od 23 podzakonska akta trenutno primjenjuje 13, dok je preostalih deset "još u proceduri, bilo u vladinoj, bilo u konsultacijama".

Jedna od odredbi podrazumijeva da svi klubovi i sportski savezi moraju da usklade statute sa novim Zakonom i ponovo se registruju u Agenciji za privredne registre.

Rok za to je posljednji dan aprila.

"Ko god se ne registruje iznova u APR-u, biće brisan i prestaće da postoji. Zato molim da što prije završe ovaj proces i da ne čekaju posljednji trenutak", rekla je ministarka.

Samardžić Marković ističe da će zakon biti strogo sprovođen, bez obzira na istoriju i tradiciju.

"Ja vjerujem da su klubovi bogate istorije i tradicije to završili, pošto je to samo kadrovski zahtjevan proces. Nama je i stalo da razdvojimo žito od kukolja. Oni koji imaju kapaciteta treba da se registruju, a oni koji nemaju... Nama je stvarno žao, ali to mora da se uradi".

U Srbiji prema dosadašnjoj evidenciji ima 19.000 klubova i 98 saveza, a Ministarstvo je preko Sportskog saveza Srbije svima obezbijedilo besplatnu pravnu pomoć da bi što prije okončali proces preregistracije.

Samardžić Marković smatra da je sport u Srbiji u "dobrom zdravstvenom stanju", ali da je fudbal izuzetak zbog "nerašćišćenih vlasničkih odnosa".

"Mislim da bi vlasnički odnosi, a to je drugo ime za privatizaciju, pomogli kod ulaganja. Zašto privatni kapital nekada neće da dođe u naše klubove? Nije jasno u koju vlasničku strukturu ulažu i da li ulažu ili doniraju. Trebalo bi napraviti jasnu razliku i mislim da će to pomoći i sportskoj infrastrukturi i klubovima".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC