• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rog: Đoković pravi primjer kvaliteta srpskog sporta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog rekao je da je teniser Novak Đoković pravi primjer kvaliteta srpskog sporta.

 Rog: Đoković pravi primjer kvaliteta srpskog sporta      Izvor: MONDO

"Srpski sport i sportisti su visoko cijenjeni u olimpijskom pokretu. Za relativno malu populaciju i bazu sportista, Srbija je proizvela neke izuzetne asove tokom godina. Broj olimpijskih medalja koji su donijeli za svoj narod je izuzetan. Treba samo pogledati uspjeh Novaka Đokovića ove godine i dovoljno je da se shvati kakvu svjetsku klasu sportista je Srbija u stanju da proizvede", rekao je Rog u novogodišnjem intervjuu beogradskom listu "Pres".

Rog je naveo i da MOK ima odličnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije (OKS).

"Predsjednik Divac je naporno radio da promoviše sport u Srbiji i olimpijski pokret je bogatiji za njegovo učešće u svemu tome. Kao košarkaška legenda, Divac zna važnost stavljanja sportista u prvi plan i stvaranje uslova koji mogu imati dubok, pozitivan uticaj na sport u zemlji".



Rog je dodao i da pripreme za ljetnje Igre u Londonu 2012. i zimske u Sočiju 2014. idu dobro uprkos velikoj ekonomskoj krizi u svijetu.

"Lokalni organizatori zaradili su prave pohvale za posao koji rade u jeku ekonomske krize. MOK ih je ohrabrio da razmotre smanjenje troškova gdje god i kad god je moguće, oni su poslušali savjet i obaviće mnogo inicijativa koje će pomoći da ostanu u svojim budžetima", zaključio je Rog.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC