• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želje Divca i srpskih olimpijaca

Divac: "Stota medalja i dva zlata!". Čavić: "Neka se spremi Felps". Ivana Španović: "Da skočim oko 7 metara". Filip Filipović: "Već me hvata jeza". Dudaš: "Trema? Ma, nemam ja to".

 Želje Divca i srpskih olimpijaca Izvor: MONDO

U 2012. godini najvažniji sportski događaj na planeti biće Olimpijske igre u Londonu. Srbija će, naravno, biti prisutna, u britanskoj prestonici, uz nadanja da će Novak Đoković, vaterpolisti Srbije, možda neki atletičar, plivač, strijelac, veslač...donijeti najsjajnije ili neko drugo odličje.

U novogodišnjim intervjuima za domaću sportsku štampu, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac priželjkuje da Srbija osvoji 100. medalju u godini u kojoj će proslaviti rijedak jubilej - jedan vijek od prvog učešća sportista Srbije na Olimpijskim igrama.

"Vjerujem da ćemo do Olimpijskih igara dobiti ne samo brojan, već i jak i jedinstven tim, koji će na dostojanstven način predstavljati Srbiju u Londonu. Očekujem da naši sportisti jedni drugima budu podrška tamo i da svako od njih pruži maksimum i postigne najbolji lični rezultat. Vjerujem da bi to bilo dovoljno za osvajanje 100. medalje", rekao je Divac u intervjuu "Sportu".

Za sada Srbija ima 57 sportista, a želja je i "računica" da ih bude između 80 i 90 u više od deset sportova. Očekuje se da odbojkaši i odbojkašice takođe izvade "vizu" za London.

Upitan koja mu je najveća želja u 2012. godini, Divac je u intervjuu "Blicu", uz osmijeh odgovorio: "Da osvojimo 57 medalja u Londonu! Evo neka budu dvije zlatne medalje i biću presrećan!".

Najveća očekivanja ima od strijelaca, Novaka Đokovića, vaterpolista, ali kaže da treba obratiti pažnju i na "malog" desetobojca Mihaila Dudaša...

Proslavljeni košarkaš kaže da su ga najviše razočarali oni iz njegovog sporta.

"Lično, više sam očekivao od našeg tima. Možda ne medalju, ali sam se nadao učešću a Igrama. Već druge olimpijske igre prolaze bez nas. Pozitivno je to što su došli novi ljudi, pa možemo u budućnosti da nadoknadimo ono što smo izgubili u prethodnih deset godina", rekao je Divac.

OČEKIVANJA SPORTISTA

Plivač Milorad Čavić

"Da sam u Pekingu osvojio zlatnu medalju, vjerovatno bih prestao da plivam. Normalno je da postoji žal, ali s druge strane to srebro mi je produžilo karijeru. Pronašao sam novi motiv, a to je zlato u Londonu. Sada, kad se osvrnem na dešavanja u Pekingu, možda je i bolje što se tako završilo, jer sam pdoružio plivački vijek...Poslije Londona vjerovatno će biti tačka na karijeru. Iskreno, ništa više osim borbe za olimpijsko odličje ne može da me motiviše. zato sada i propuštam evropska prvenstva u malim bazenima ili neka druga takmičenja. Kad prođe London, mislim da neće biti ništa više što će da me vuče ka plivanju. Ima vremena za priču o tome, sada su mi sve misli usmjerene ka OI". ("Sportski žurnal").

Skakačica u dalj, atraktivna Ivana Španović:

"S obzirom na to da je povreda iza mene, mislim da sam se psihički dovoljno odmorila i da ima vremena da se treninzi 'slegnu' do Londona. Želim da konačno skočim onoliko koliko mogu, a to je oko sedam metara. Svako ko prati atletiku zna da ta daljina dovodi do borbe za medalju. Ne mora da bude medalja, ali među prvih šest bilo bi veličanstveno. Očekujem da u Londonu Srbija osoji bar duplo više medalja neko u Pekuingu (dakle, šest)". ("Kurir")

Desetobojac Mihail Dudaš

"Cilj u 2012. godini je da oborim lični rekord i dođem do 8.500 bodova...Oduvijek sam znao da ću nastupiti na Olimpijskim igrama. Sa 15 godina pratio sam sva moguća takmičenja u Atini. Ne samo atletiku, nego gimnastiku, plivanje...Bio sam siguran da ću jednog dana braniti boje svoje zemlje među svim tim 'zvjerima'. Daleko od toga da me hvata trema, već desetak godina mi je nepoznat taj osjećaj". ("Večernje novosti").

Vaterpolista Filip Filipović

"Kad pomislim na London uhvati me jeza, ona pozitivna. Zabrinut nisam, uzbuđen jesam. Imamo dosta da se spremimo za OI. Igrali smo u Pekingu, slušali priče da je olimpijsko takmičenje specifično. I jeste tako. Potrebna je adaptacija na dugačak turnir, atmosferu svjetskog događaja. Priželjkujem zlato, to bi nas činilo srećnim i zadovoljnim. Naravno, i svaka druga medalje je vrijedna, ali zlato...". ("Sportski žurnal")

Vaterpolista Andrija Prlainović:

"Olimpijska medalja je ogromno ostvarenje. Srbija je prvi put nastupala na OI u Pekingu (2008. godine), pa su osvojene samo tri medalje. To dovoljno govori koliko je teško doći do odličja, pogotovo kada dolaziš iz male zemlje kakva je Srbija. Ogromna je konkurencija, biće mnogo teško, svi se spremaju baš za taj turnir. Imamo dobar tim, kvalitet, dobru atmosferu...Posvetićemo se maksimalno, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. ne treba nikog opterećivati, jednostavno, svjesni smo da je ovo naša velika šansa". ("Blic").

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC