• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABU DABI: Novaku još jedan trofej

Srbin je najbolji teniser u 2011. godini, a to je potvrdio i posljednjeg dana godine na izmaku na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

 ABU DABI: Novaku još jedan trofej Izvor: MONDO

Novak Đoković je tačku na sjajnu sezonu stavio u Abu Dabiju, gdje je poslije Gaela Monfisa i Rodžera Federera u finalu savladao Davida Ferera sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Nole, koji je u 2011. pokazao da mu nema ravnog, prikazao je još jednu sjajnu partiju, u kojoj je imao vremena i za egzibicione poteze koju su oduševljavali publiku.

Nole je već na startu meča (3:0) nagovjestio Špancu da su mu šanse da ponovi podvig sa posljednjeg njihovog duela veoma male. Ferer je, naime dobio meč na završnom Mastersu u Londonu u novembru sa 2:0.

Španac je pokušavao da vrati brejk, ali bezuspješno, dok je na drugoj strani mreže Novak suvereno vladao. Srpski teniser je u šestom gemu propustio priliku da povede sa 5:1, ali je to vrlo brzo nadoknadio, dobivši gem na servis protivnika, iako je ovaj vodio sa 40:0! Sa pet vezanih poena Novak je riješio set u svoju korist - 6:2.

Briljatna igra donijela je malo opuštanje prvom reketu svijeta na startu drugog seta. Agilni Španac pokušao je to da iskoristi, "pritisnuo" je Noleta, stigao do brejk šanse, ali je nije iskoristio. Nole je zatim pojačao igru, i po receptu iz prvog seta, stigao do vođstva od 3:0.

Ferer je nakon toga dobio jedan gem i to je bilo sve. Najbolji teniser svijeta nanizao je još tri gema i na svom prvom nastupu u Abu Dabiju stigao do trofeja.

"Osjećao sam se kao kuće. Srećan sam, publika je ovaj turnir učinila još boljim. Mi smo uživali na terenu, nadam se i vi. Ferer je veliki takmičar, igrao je odlično ove godine, nadam se da ćemo obojica imati mnogo uspjeha i u novoj sezoni. Nadam se da ću i u 2012. ponoviti uspjehe iz 2011. To je veliki izazov, sezona je duga, ali spreman sam",
rekao je Novak poslije trijumfa na turniru čiji je nagradni fond 250.000 dolara.

Ferer je sportski priznao da je titula zasluženo otišla u ruke najboljeg.

"Bilo je veoma teško. Znam zašto je Đoković najbolji na svijetu. Igrao je mnogo bolje od mene i želim mu sve najbolje u novoj sezoni. Prošle godine sam bio u polufinalu ovog turnira, sada u finalu, nadam se da ću sljedeće godine stići do trofeja",
izjavio je Španac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC