• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVINS: Konačno igraju Novak i Janko!

Novak Đoković i Janko Tipsarević odigraće međusobni duel prvi put od kako su postali profesionalni teniseri.

 KVINS: Konačno igraju Novak i Janko! Izvor: MONDO

Dva najbolja srpska igrača srešće se u trećem kolu Kvinsa u četvrtak.

Đoković, drugi nosilac u Londonu i prvi reket Dejvis kup tima Srbije, bio je bolji od Roka Karanušića u sredu, a posle toga, svoju pobedu izvojevao je Tipsarević 13. nosilac i naš drugi reket, koji je posle velike borbe eliminisao Iva Minara.

Novak Đoković ponovio je prošlogodišnji uspeh na prvom turniru na travi ove sezone. On je nastavio seriju pobeda protiv hrvatskih tenisera. Poslednji u nizu pao je Roko Karanušić sa 2:0 (6:2, 7:6).

Đoković, koji je u odsustvu Federera (igra u Haleu) preuzeo Nadalovo mesto drugog nosioca, bio je prilično siguran u susretu sa 112. igračem na ATP listi. Prvi set, Srbin je rešio u svoju korist sa realizovane dve od tri brejk lopte, a prednost brejka imao je i do rezultata 5:4 u drugom setu.

Ipak, kada je došao u situaciju da servira za plasman u treće kolo, dozvolio je brejk Zagrepčaninu, koji je izjednačio na 5:5, a meč je potom ušao u taj-brejk...

Karanušić je bolje počeo za njega odlučujući period meča, poveo sa 4:1 u taj-brejku‚ potom i sa 6:4, ali je u trenutku kada je imao dve vezane set lopte, izgubio pet od narednih šest poena. Đoković je bio bolji rezultatom 9:7, tako da je posle 78 minuta igre izborio treće kolo u kojem je 2007. godine eliminisan od Arno Klemona.

Janko Tipsarević je počeo jako loše meč sa Čehom, koji je u London doputovao kao 71. igrač sveta. Minar je dva puta oduzeo servis Beograđaninu i lako rešio prvi set u svoju korist - 6:3.

Tipsarević (39. ATP) uzvratio je istom merom u drugom setu, takođe dva puta napravio brejk, rezultat je bio 6:3, tako da je meč ušao u majstoricu.

Tada je Janko nastavio u istom stilu, oduzeo prvi servis Minaru, poveo sa 3:0, 4:1, ali i dozvolio rivalu da izjednači na 4:4. U devetom gemu, na servis Srbina, Minar je imao brejk loptu za vođstvo od 5:4 i servis gem za pobedu, ali se to nije dogodilo.

Tipsarević je prekinuo seriju rivala, doveo ga u situaciju da servira za opstanak u meču i odmah ga poslao kući - 6:4, uz 13 asova na meču.

Titulu na terenima Kvins kluba, osnovanog 1886. godine, brani Endi Rodik, teniser koji je ubedljivo najdominantniji na turniru. On je uz Lejtona Hjuita četiri puta osvajao "pripremu za Vimbldon", čiji je nagradni fond 713.000 evra.

Pobedniku Kvinsa pripašće 84.500 evra i 225 ATP poena.

Pored Đokovića, u sredu su od favorita slavili Nadal, Rodik, Gaske, Hjuit, Gonzales, Fiš...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC