• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Uspjela "generalka" Srbije

Rukometaši Srbije pobijedili Češku u posljednjoj provjeri pred početak EP. Sedam golova Momira Ilića. Doček Nove godine do 00:15h.

 RUKOMET: Uspjela "generalka" Srbije Izvor: MONDO

"Karma united!", piše na trenerkama rukometnih reprezentativaca Srbije.

"Orlovi" su spremni za Evropsko prvenstvo, odlučni da urade nešto veliko na domaćem tlu, uz podršku svojih. Da li će uspjeti i koliko će moći, pokazaće naredne dvije nedjelje.

U "generalci" pred početak EP, rukometaši Srbije su u "umivenoj" hali "Pionir" savladali Češku 26:21(14:12) pred solidno popunjenim tribinama, ali u vrlo mlakoj atmosferi.

Najefikasniji igrač bio je Momir Ilić sa sedam pogodaka, po četiri su dali Dobrivoje Marković i Rajko Prodanović. Zanimljivo je da je Srbija preko krila postigla čak 11 golova.

Golman Darko Stanić je za 58 minuta upisao 17 odbrana.

SRBIJA: Marjanac, Stanić 17 odbrana, Milić, Šešum, Vujin 2, Nikčević 2, Manojlović, Toskić, Ilić 7, Marković 4, Prodanović 4, Stojković 3, Rnić, Kostadinović 1, Beljanski, Vučković 1, Čutura 1, Stanković 1, Nenadić, Mitrović.

ČEŠKA: Štohl 11 odbrana, Nocr 1, Vitek, Vrani 2, Kubeš 1, Motl 1, Jiha 2, Filip 2, Sobol 2, Horak 3, Galia jedna odbrana, Juriček, Stehlik 3, Hinjek, Sklenakl.

Iz utakmice u utakmicu "orlovi" djeluju sve bolje.

Srbija je povela sa 3:2 i više nije ispuštala prednost. Česi su najbliže uspjeli da priđu početkom drugog poluvremena, kada su u trenucima dok su imali dva igrača više došli na gol zaostatka (15:16), ali su onda izabranici selektora Veselina Vukovića "dodali gas" i konačno "razbudili uspavani" Pionir.

Najveća prednost "orlova" bila je 26:19.



Odbrana je djelovala odlično veći dio meča, što je kao posljedicu imalo dobru kontru Srbije. Tokom čitave utakmice igrači Srbije su se bodrili međusobno, iako je riječ samo o prijateljskom duelu.

Filip Jiha je potpuno bio zaustavljen, što zbog jake odbrane, što zbog sjajnog Stanića koji je uspio da gorostasu iz Češke "skine" dva zicera u drugom dijelu.

Vuković je opet kombinovao i isprobavao razne varijante. Igrači koji su odmarali u utorak (Stanić, Ilić, Čutura) iznijeli su najveći teret. Nikola Manojlović je pokazao da se na njega mora ozbiljno računati i da su dvije povrede, ramena i leđa, prošlost.

U drugoj utakmici protiv Čeha u igru nisu ulazili Dragan Marjanac, Petar Nenadić, Momir Rnić i Bojan Beljanski, dok je Strahinja Milić dobio priliku da brani u posljednja dva minuta.

Do Evropskog prvenstva ostalo je još nekoliko dana. Reprezentacija Srbije će u četvrtak imati trening, dan kasnije ekipa odlazi u Pozorište na Terazijama na opuštanje, zatim u petak će kolektivno dočekati Srpsku novu godinu, ali će morati u krevet već 15 minuta iza ponoći!

Prvi meč na EP Srbija igra u nedjelju protiv Poljske od 18.15h.

(V.S. - P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC