• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Novak razbija, i Ana prošla, Janko ispao

Đoković demolirao Maua 6:0, 6:1, 6:1, Ivanovićeva savladala Vanju King 6:4, 6:3, a Tipsarević poražen od Gaskea 3:6, 3:6, 1:6.

 AO: Novak razbija, i Ana prošla, Janko ispao Izvor: MONDO

Teror Novaka Đokovića na Australijan openu se nastavlja. Najbolji svjetski teniser "razbio" je Nikolu Maua 6:0, 6:1, 6:1 u trećem kolu i plasirao se u osminu finala gdje će se sastati sa pobednikom meča Miloš Raonić (Kanada) - Lejton Hjuit (Australija).

Đoković nije imao milosti ni prema slavljeniku. U danu kada je proslavio 30. rođendan Mau je na terenu proveo samo 73 minuta i na "poklon" dobio dva gema.

U kakvoj je formi Novak Đoković svjedoči podatak da je u uvodna tri kola Australijan opena protivnicima prepustio samo deset gemova. Pre Francuza, Italijan Paolo Lorenci mu je uzeo dva, a najjači otpor pružio mu je Kolumbijac Santjago Hiraldo, koji ih je osvojio šest.

Branilac titule u Melburnu je napravio 27 "vinera", uz samo osam neiznuđenih grešaka i lako došao do druge pobjede u trećem duelu sa Mauom. Prethodno, pobedio ga je u Mecu 2006, a godinu ranije Francuz je bio bolji na čelendžeru u Šerburu.

Đokoviću će na putu do četvrtfinala stajati iskusnin Hjuit, koji je iznenadio zahuktalog Kanađanina Miloša Raonića - 4:6, 6:3, 7:6, 6:3. Novak je od Hjuita izgubio prvi meč, 2006. godine, a od tada ga je dobio četiri puta, zaključno sa Vimbldonom 2010. Legendarni Australijanac ima 30 godina, a na ATP listi zauzima 181. mjesto.

JANKO GREŠKAMA U PORAZ

Premijerni nastup na gren slem turniru od ulaska u Top 10 svjetskog tenisa Janko Tipsarević završio je u trećem kolu. Srpskog tenisera je sa Australijan opena lako eliminisao Rišar Gaske - 3:6, 3:6, 1:6.

Da Janko nije u dobroj formi vidjelo se i u prethodna dva meča, namučio se protiv Rusa Dmitrija Tursunova i australijskog tinejdžera Džejmsa Dakvorta, koje je ipak uspio da savlada na "suvi kvalitet". Ipak, 18. igrač svijeta bio je preveliki zalogaj za Tipsarevića.

Gaske igra dobro u Melburnu i devetom igraču sa ATP liste je sedam puta oduzeo servis, a samo jednom pretrpio brejk. To je 25-godišnjem Francuzu bilo dovoljno da maksimalnim rezultatom dobije Janka i treći put u isto toliko mečeva. Na terenu su proveli sat i 37 minuta.

Kako se situacija razvijala najbolje govori podatak da je Janko napravio čak 33 neiznuđene greške, naspram samo osam protivnika!

Zato će Gaske na megdan Davidu Fereru...

Tipsarević je nadmašio rezultat ostvaren prošle godine na Australijan openu kada je takmičenje završio već u drugom kolu.

ANA STIGLA DO KVITOVE



Ana Ivanović pobijedila je Amerikanku Vanju King 6:4, 6:3 i za plasman u četvrtfinale Australijan opena boriće se sa Petrom Kvitovom.

Ani je bilo potrebno samo 66 minuta da savlada 66. teniserku svijeta. Bio je to njihov treći duel, a Srpkinja i dalje ima stoprocentni učinak.

Ivanovićeva je napravila je 22 direktna poena, dok ih je Amerikanka nanizala 14, a na putu do pobjede Ani nije smetalo ni to što je načinila čak 29 neiznuđenih grešaka.

Beograđanka je prethodno sa Australijan opena eliminisala Lurdes Domingez Lino i Mihaelu Krajiček, a ubjedljivo najteži ispit imaće protiv Petre Kvitove. Čehinja je druga na WTA listi, ali po optšoj ocjeni trenutno je najbolja na svijetu.

Ana Ivanović je dobila sva tri dosadašnja meča protiv Petre Kvitove, ali posljednji su odigrale 2009. godine.

Žreb je htio da najbolje srpske teniserke u četvrtom kolu igraju protiv dve najbolje rangirane igračice svijeta, jer Jelena Janković će na megdan "broju jedan", Karolini Voznijacki.

U noći između petka i subote uspješna je bila i Džej Džej - u miksu. Ona je u paru sa Bernardom Tomićem pobijedila Australijance Ešlej Berti i Bendžamina Mičela 6:1, 6:3.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC