• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Džej Džej poslije jutarnje kafe

Srpkinja protiv Karoline Voznijacki igra posljednji meč na Rod Lejver Areni sedmog dana Australijan Opena.

 AO: Džej Džej poslije jutarnje kafe Izvor: MONDO

Jelena Janković imaće veliki ispit u osmini finala pošto će izaći na megdan Karolini Voznijacki.

Duel bivše i sadašnje prve teniserke svijeta unaprijed privlači pažnju javnosti. Taj meč organizatori su postavili kao posljednji na Rod Lejver Areni sedmog dana takmičenja.

Najprije će u prvom duelu u večernjem terminu igrati Bernard Tomić i Rodžer Federer. Po srednjeevropskom vremenu to je u devet časova ujutro, a nakon tog meča na teren će Janković i Voznijacki. To znači da njihov duel neće početi pre 11.30 časova.

Džej Džej, koja je 13. favorit za titulu u Australiji, izjavila je da pred važan meč razmišlja samo o svojoj igri, a ne o tome ko joj je protivnica, i da joj cilj da bude maksimalno skoncentrisana na terenu i da koristi svaku priliku za poen.

Čini se da bi Dankinja mogla da uđe u meč sa mnogo većim pritiskom od Jelene, budući da je samo pobjeda ostavlja u trci za teniski tron poslije završetka prvog grend slema sezone. Ukoliko doživi poraz automatski će izgubiti prvo mjesto, a za njega će se boriti Petra Kvitova, Viktorija Azarenka i Marija Šarapova.

I statistika je na strani srpske teniserke. Ona i pet godina mlađa Dankinja do sada su odigrale sedam duela u karijeri, i Jelena je dobila jedan više - 4:3.

Ipak, sva tri posljednja, odigrana u 2011. pripala su Voznijacki - polufinala u Dubaiju i Čarlstonu i četvrtfinale na turniru u Rimu. Jankovićeva je prije toga ostvarila sjajan niz, a posljednji put slavila je protiv danske teniserke 2010. u finalu Indijan Velsa.

Prije Jelene na teren će izaći Nenad Zimonjić u igri muških parova. On i Majkl Ljodra će duel trećeg kola protiv Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štepaneka započeti oko pet časova.

Konačno sedmog dana takmičenja u Melburnu srpski predstavnici započeće i duele u juniorskoj konkurenciji. Kod dječaka startuju Nikola Milojević, kao deveti nosilac, i Peđa Krstin.

Obojica će igrati protiv domaćih tenisera - Milojević na terenu broj šest sastaće se sa Džejom Andrijićem, dok će Krstin odmeriti snage sa Džejmsom Froulijem na terenu broj 19.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC