• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): "Orlovi" posustali u finišu

Rukometaši Srbije remizirali sa Njemačkom 21:21. Šanse za plasman u polufinale još velike, neophodna jedna pobjeda u preostala dva kola.

 RUKOMET (EP): "Orlovi" posustali u finišu Izvor: MONDO

Prvi veliki derbi Evropskog prvenstva okončan je remijem. Očekivanja publike su opravdana na terenu. Više njemačke nego srpske.

Razlog za to? Bolja igra “orlova” i vođstvo u većem dijelu meča pred ne pretjerano bučnim navijačima u Beogradskoj areni.

Uzbudljiva završnica, koju je "otvorio" Ivan Nikčević promašenim zicerom, a golom okončao njemački igrač sa markerom Sven Soren Kristofersen omogućila je i jednoj i drugoj reprezentaciji da sa istom nadom dočeka nastavak borbe za plasman među četiri najbolje selekcije.

Još jednom smo vidjeli našu reprezentaciju kako igra muški i žestoko. U duelu sa ekipom koja je došla iz Niša sa maksimalnim brojem bodova dala je sve od sebe i ne bi trebalo pretjerano žaliti za izgubljenim bodom.

Prije svega zato što za to nema vremena i zato što je sudbina plasmana u samu završnicu kontinentalnog prvenstva još u našim rukama. "Orlovi" će 23. januara igrati protiv Švedske, a 25. protiv Makedonije i jedna pobjeda odvešće ih do visina koje uoči EP nismo mogli ni da slutimo.

Veliki značaj meča uticao je na povećanu tenziju na terenu, pa se trener Njemačke Martin Hojberger žalio zbog toga što mu je Rastko Stojković dobacivao, a i Veselin Vuković je imao razloga da se žali, iako nije, prije svega zbog nekoliko sudijskih previda (igranje nogom Nijemaca u odbrani i nepriznat regularan gol)

Najefikasniji igrač u reprezentaciji Srbije protiv Njemačke bio je kapiten Momir Ilić sa šest golova, a pratio ga je Ivan Nikčević sa četiri. Darko Stanić odbranio je 11 šuteva. Među Nijemcima najefikasniji je bio Uve Genshajmer sa pet pogodaka, čuvar mreže Silvio Hajneveter skupio je 16 odbrana.

SRBIJA: Marjanac, Šešum, Vujin, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskić 1, Stanić 11 odbrana, Ilić 6 golova, Marković, Prodanović 2, Stojković 2, Rnić, Beljanski, Čutura 2, Stanković 3, Nenadić.

NjEMAČKA: Hens, Genshajmer 5, Rogiš 2, Klejn, Pfahl 1, Vienček, Tiuerkauf 1, Glandorf 4, Heineveter 16 odbrana, Kristofersen 2, Groecki 4, Lihtlejn, Šprenger, Kaufman 2, Has.

Pročitajte tok meča:

PRVO POLUVRIJEME

Meč je počelo sjajno po reprezentaciju Srbije!

Poslije deset minuta vodili smo 5:1, a sve golove su postigli različiti igrači. Nijemci su savladali Stanića tek na isteku sedmog minuta, a prvi golman Srbije potom je sa nekoliko odbrana podigao samopouzdanje cijelog tima!

Drugi gol Nijemaca, u 13. minutu, donio je i prvo isključenje na utakmici, pošto je Dalibor Čutura nepun minut po ulasku u igru morao na klupu. Srećom, Lars Kaufman dva puta nije bio precizan u napadu dok Srbi nisu zaigrali u punom broju.

"Orlovi" su do 17. minuta dopustili Nijemcima da se golovima Holgera Glandorfa primaknu na gol razlike, ali su Rajko Prodanović i Momir Ilić efektnim pogocima održavali prednost Srbije.

Doskorašnja rezerva Momir Rnić zaigrao je u 19. minutu prvi put na Evropskom prvenstvu i u prvoj akciji šutirao pravo u njemačkog golmana Silvija Hajnvetera.

Finiš prvog poluvremena i 26. minut takođe je počeo vođstvom Srbije od dva gola. Alem Toskić je iskoristio kratku smušenost u odbrani "pancera" i upisao se u strijelce. Naredna akcija Srba donijela je novo vođstvo od tri gola i nešto bučniju publiku.

"Srbija, Srbija...", orilo se Arenom, a na krilima publike novi gol je postigao Momir Ilić, a prije njega i Ivan Stanković.

Poluvrijeme je završeno isključenjem Dominika Klajna i petim golom kapitena Olića, pa će "orlovi" početi drugo poluvreme sa igračem više!

DRUGO POLUVRIJEME

Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo! I još bolje!

Nikčević, Toskić i Stanković povećali su prednost „orlova“ na šest golova! Sa druge strane, Nijemci su se sa četiri gola pobrinuli da Srbi ne počnu da slave pobjedu prije kraja.

Seriju protivnika prekinuo je Dalibor Čutura prvim pogotkom na meču u 40. minutu. Nažalost, Nijemci su pojačavali ritam i u 43. minutu smanjili prednost Srbije na samo gol prednosti. Icrpljujuće prvo poluvreme zahtijevalo je veliki broj izmjena u ekipi Srbije.

Vuković je stoga sredinom poluvremena poslao na teren bekovsku liniju Žarko Šešum -Nenad Manojlović – Ivan Stanković. Momir Ilić je odmarao na klupi. U kriznom periodu izjednačenje je spriječio Darko Stanić, asistent kod gola Ivana Nikčevića za novo vođstvo „orlova“ od dva gola u 46. minutu.

Utakmica je dobila ritam koji je više odgovarao Nijemcima – igralo se „na gol više“, a sve veća nervoza na terenu nagovijestila je neizvjesnu završnicu. Nijemci su iskoristili promašaje Srba u napadu i u 50. minutu izjednačili.

Kapiten se do tad odmorio, vratio na teren i donio novo vođstvo Srbije, a potvrdio ga Ivan Nikčević teškim golom poslije kontre, uz sudar sa protivničkim golmanom. Nijemci su se potom vratili na gol zaostatka na nelegalan način. Pas Momira Ilića ka pivotu zaustavljen je nogom, poslije čega je Stanić bio nemoćan u duelu „jedan na jedan“.

Srbi su posljednjih pet minuta dočekali sa igračem više pri rezultatu 21:20, a "orlovi" nisu iskoristili prednost igrača više. Da situacija bude još stresnija za navijače, Ivan Nikčević promašio je kontra napad dva i po minuta do kraja.

Na sreću, Vukovićevi izabranici ostali su pribrani u odbrani. Pogotovo heroj Srbije Darko Stanić, koji je spriječio Nijemce da u posljednji minut uđu sa golom prednosti. Sudije su potom prebrzo podigle ruku i spriječili "orlove" da organizuju dobar napad.

Posljednjih desetak sekundi odigrali smo sa igračem manje, a Nijemci su golom "indijanca" (igrača sa markerom) osvojili jedan bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC