• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Svetska liga - uvod u borbe na EP i OI

Đenova će sledeće nedelje biti domaćin krema vaterpolo sporta, jer će ugostititi finaliste Svetske lige, u kojoj Srbija brani prvo mesto.

 VATERPOLO: Svetska liga - uvod u borbe na EP i OI Izvor: MONDO

Iako su učesnici završnice Svetske lige (osim Srbije i Crne Gore), po svemu sudeći, u Đenovi će igrati možda i najbolje postave svih selekcija, kao uvod u borbe na Evropskom prvenstvu u Malagi u julu, a zatim i kulminacije, na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Srpski tim je prethodnih nedelja trenirao najpre u Trstu, a potom je u Segedinu sparingovao sa najboljim mađarskim vaterpolistima, što je presedan, jer su prethodnih godina dve najjače svetske selekcije izbegavale da međusobno treniraju.

Ovog puta obnovljena je saradnja, jer je sve više evropskih selekcija koje "pucaju" na vaterpolo vrh, pa više nema razloga da Mađarska i Srbija "beže" jedna od druge.

Reprezentacija Srbije odlazi u Đenovu u nedelju, a u Beogradu ostaju Marko Avramović i Milan Aleksić.

U Đenovi će igrati: Denis Šefik, Slobodan Soro, Stefan Mitrović, Aleksandar Ćirić, Nikola Rađen, Danilo Ikodinović, Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, Vanja Udovičić, Filip Filipović, Živko Gocičh, Aleksandar Šapić, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić i Branko Peković.

U Đenovi se očekuje jak turnir. Italijani će kao domaćini igrati u najjačem sastavu, Crnogorcima je vaterpolo nacionalni sport broj jedan, takoreći državni projekat, pa će iskoristii svaku priliku za promociju svoje zemlje, Španci su Svetsku ligu igrali sa drugom postavom, ali u Đenovu idu sa 18 igrača, Grci će takođe doći u jakom sastavu...

Koliko su se Crnogorci ozbiljno pripremali za Svetsku ligu, govori i podatak da su jedan dan na pripremama u Kolašinu čak sedam sati u kontinuitetu bili u bazenu!

Finalni turnir biće održan od 16. do 22. juna. Na turniru učestvuju SAD, Crna Gora, Kina, Španija, Italija u grupi A, odnosno Srbija, Australija, Grčka, Kanada i Egipat u grupi B.

U prvom meču, 16. juna, Srbija igra protiv Grčke, potom 18. juna protiv Egipta, 19. juna protivnik je Kanada, a dan kasnije susrešće se sa Australijom.

Dakle, nedostaju samo Hrvati i Mađari da turnir u Đenovi dobije epitet svetskog prvenstva.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC