• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaši: Dobro je što smo u teškoj grupi

Odbojkaši Srbije kažu da bi teža grupa koju su dobili u prvoj fazi Svetske lige mogla da im donese prednost na završnom turniru takmičenja.

 Odbojkaši: Dobro je što smo u teškoj grupi Izvor: MONDO

"Grupa je izuzetno teška, ali to se moglo očekivati, pošto u Svetskoj ligi učestvuje samo 12 ekipa. Ipak, svima nam je cilj plasman na završni turnir", rekao je Novica Bjelica novinarima pred dva meča sa Brazilom u Sao Paulu na otvaranju Svetske lige.

Protivnici Srbije u grupi A biće i selekcije Francuske i Venecuele.

"Slažemo se u oceni da je bolje da u grupi imamo teže protivnike, koji bi nas kasnije doveli do lakših mečeva na završnom turniru. Takođe, teži protivnici će nam poslužiti za brušenje forme za finalni turnir i Olimpijske igre", ocenio je Dejan Bojović.

Plasman na završni turnir, koji će se igrati od 23. do 27. jula u Rio de Žaneiru, izboriće najbolje plasirana ekipa. Ako to bude Brazil, koji se kao domaćin automatski kvalifikovao, plasman na završni turnir izboriće i drugoplasirani tim.

Srbija će prve dve utakmice odigrati ovog vikenda u vrlo neuobičajenom terminu - 10 sati po lokalnom, odnosno 15 po srednjeevropskom vremenu.

"Moraćemo da zapnemo od samog starta. Uveren sam da možemo da se sa svima nadigravamo, ali rezultat zavisi od mnogo faktora", kazao je Bojan Janić.

Pored domaćina i pobednika četiri grupe na završnom turniru igraće i dobitnik specijalnog poziva Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Ekipa će u Rio de Žaneiru biti podeljene u dve grupe od po šest učesnika. Dva prvoplasirana tima plasiraće se u polufinale.

"Neće nam biti lako, ali ćemo, ako prođemo, imati veliku šansu da se borimo za medalju, pošto na završnom turniru nećemo igrati sa nekim od favorita na Olimpijskim igrama u Pekingu, jer će nam oni biti protivnici još u prvoj fazi", dodao je Marko Samardžić.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC