• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Vimbldon, zašto da ne?

Rafael Nadal je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu Kvinsa poslao jasnu i glasnu poruku braniocu vimbldonskog trona - Rože, dolazim!

 Nadal: Vimbldon, zašto da ne? Izvor: MONDO

Španac je samo nedelju dana ranije deklasirao Federera u završnom meču Rolan Garosa (6:1, 6:3, 6:0), a pošto je konačno osvojio jedan turnir na travnatoj podlozi, smatra da nema razloga da to isto ne ponovi na legendarnim terenima Ol Inglend kluba od 23. juna do 6. jula.

Nadal je prvi teniser u poslednjih 35 godina koji je vezao trijumfe na Rolan Garosu i Kvinsu, a ako trofeju Rolan Garosa pridruži pehar sa Vimbldona, uradiće ono što nije pošlo za rukom nikome još od Bjerna Borga 1980. godine!

"Sada imam titule sa svih podloga i kompletniji sam teniser nego što sam bio prošle nedelje. Mislim da igram dobro i da, ako ovako nastavim, nema razloga ne ostvarim dobar rezultat i na Vimbldonu. Dve godine sam bio finalista, zašto ga ne bih i osvojio", rekao je novinarima nasmejani Nadal.

"Vimbldon je za mene veoma poseban turnir. Nastup u finalima bio je uspeh iz snova, ali nikada nisam odustao od snova o tituli", dodao je Majorčanin, koji je prošle godine izgubio od Federera u pet setova.

On smatra da će na predstojeći Vimbldon izaći sa bogatijim asortimanom udaraca.

"Unapredio sam mnoge elemente koji su važni za uspeh na travi. Servis je važan, ali naučio sam da više koristim slajs udarce, naučio sam kako da promenim ritam jednog poena i sigurniji sam kada treba da odigram volej. Kada izađem na mrežu, znam šta da radim".

Novak Đoković imao je lepu šansu da osvoji svoj prvi trofej na travi, ali ono što nije uradio u završnicama oba seta (7:6, 7:5) pretvorilo ga je u manje atraktivnog sagovornika.

"Izgubio sam, ali nemam čega da se stidim. Ovo je za mene bila sjajna nedelja. Ako uzmem u obzir da do pre tri godine nikada nisam ni igrao tenis na travi, za mene je finale Kvinsa očigledan korak napred", rekao je srpski teniser.

On je dodao da se posle napornih nekoliko meseci, tokom kojih je postigao mnogo, samo nada da će imati snage da nastavi u istom stilu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC