• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESLANJE: Dve srpske posade na korak od Olimpijade

Dve srpske posade u veslanju plasirale su se u finale olimpijske kvalifikacione regate u Poznanju.

 VESLANJE: Dve srpske posade na korak od Olimpijade Izvor: MONDO

U finalu će veslati Iva Obradović u skifu i laki četvetrac u sastavu Miloš Tomić, Goran Nedeljković, Nenad Babović i Veljko Urošević, koji su u repasažu ostvarili pobede.

Treća srpska posada u četvercu bez kormilara u apsolutnoj kategoriji zauzela je četvrto mesto u repasažu i završila takmičenje u Poljskoj.

Iva Obradović je u repesažu izveslala odličnu trku, izbivši na čelo od samog starta. Već na prvom prolazu na 500 metara imala je prednost veću od sekunde i po u odnosu na drugoplasiranu Ruskinju Juliju Levinu.

Kako su iz ove trke samo dva najbrža čamca išla u A finale, već na 1.000 metara bilo je jasno da rivalke iz Belgije, Letonije i Norveške neće moći da sustignu Srpkinju i Ruskinju, koje su u nastavku samo odlučivale o tome koja će prva proći kroz cilj.

Iva je do kraja bila superiorna, pa je kroz cilj prošla u vremenu 7:28,80 minuta, skoro tri i po sekundi ispred Levine.

Njih dve će u sredu, uz posade Danske, Španije, Australije i Italije, učestvovati u A finalu iz kojeg će tri prvoplasirane overiti vizu za Peking.

Laki četverac nije dobro startovao i posle prvih 500 metara bio je tek četvrti, a za plasman u A finale bilo je neophodno osvojiti prvo ili drugo mesto. Kada su, međutim, ušli u ritam, naši veslači su počeli da pretiču rivale, tako da su na polovini trke bili treći, da bi 500 metara pre cilja izbili na prvo mesto.

U paklenom finišu odbili su sve napade i liniju cilja prošli u vremenu 6:03,47 minuta, dve sekunde ispred drugoplasiranih Čeha, koji su takođe obezbedili učešće u borbi za olimpijsku vizu.

Osim ove dve posade, u A finalu u sredu će učestvovati i čamci Švajcarske, Španije, Irske i Nemačke, a plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbrže posade.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC