• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekinro: Fedu nema ko da parira

Uprkos ne baš uspešnoj sezoni, Rože Federer i dalje je prvi kandidat za odbranu titule na Vimbldonu, smatra bivši teniski as Džon Mekinro.

 Mekinro: Fedu nema ko da parira  Izvor: MONDO

Mekinro je izjavio da Švajcarac jedini ima jasnu viziju igranja na travi i da mu i dalje niko ne može ozbiljno parirati u trci za trofej Gren slema u Londonu.

Treći uzastopni poraz od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa Federer je već arhivirao, smatra Amerikanac, i u potpunosti je okrenut sezoni na travi, o čemu govori trijumf na turniru u Haleu prošlog vikenda, što je njegova tek druga titula ove sezone, posle pobede u Eštorilu i ukupno 55. trofej u karijeri.

Impozantna statistika govori da je Federer u karijeri igrao deset finala na travi i nikada nije izgubio. Baš zbog toga Mekinro, koji je za vreme aktivnog igranja tri puta podigrao pehar na Vimbldonu, veruje da Švajcarac nema pravog protivnika, jer u vrhu nema igrača koji se tako dobro osećaju i sa lakoćom igraju na zelenom tepihu.

"Federer nema pravog konkurenta na travi. Na toj podlozi igra se veoma kratko tokom sezone, i za razliku od specijalista na šljaci, na travi tek nekoliko igrača prikazuje dobru igru. Većina tenisera nema jasnu predstavu kako treba igrati na travnatoj podlozi, dok je Fed neprikosnoven. Jednostavno, kada posmatrate njegov meč na travi, shvatate da je mnogo jak i da je nezamislivo da postoji neko ko može da ga nadigra", izjavio je Mekinro, koji radi kao komentator za BBC.

Dvogodišnju dominaciju Federera i Nadala, kada su osvojili svih osam Gren slem trofeja (Federer šest, Nadal dva na Rolan Garosu), prekinuo je Novak Đoković trijumfom u januaru ove godine na Australijan Openu.

Mekinro veruje da je srpski as novo lice koje će narednih sezona biti spremno da se umeša u borbu za titule.

"Veoma je dobro za tenis što se pojavio još neko ko može da parira dvojici superiornih. Đoković je univerzalan igrač koji je spreman podjednako dobro da igra na travi i šljaci i sigurno će imati mnogo toga da kaže i na ovogodišnjem Vimbldonu. Njegova pojava kada se šepuri terenom i želja da se bez straha suprotstavi boljima od sebe, izdvaja ga od mnogih tenisera koji su bili pri vrhu, ali nisu uspeli. Taj njegov stav najviše liči na Borisa Bekera iz mlađih dana, koji nije prezao ni od čega, i sigurno će se tako ponašati i u Londonu. On možda nije spreman da osvoji trofej ove sezone, ali sam siguran da će u svojoj vitrini arhivirati još mnogo pehara", rekao je Mekinro.

Bivši američki teniski as izjavio je da se većina tenisera koja izbori plasman među deset najboljih na svetu, zadovoljava tim uspehom, pa im važnije od toga da pokušaju da dođu na vrh postaje novac.

Nikolaj Davidenko, David Ferer i ostali pratioci, prema Mekinroovom mišljenju, ni ove sezone neće biti kadri da "zaprže čorbu" Federeru, ali se izdvaja Endi Rodik, koji bi mogao da napravi dobar rezultat.

Rodik ima Gren slem pedigre, budući da je osvajao US Open 2003. godine, a dve godine zaredom (2004. i 2005) u vimbldonskom finalu ga je zaustavljao upravo Federer.

"Endi je poslednjih godina stalno u vrhu. Kada dođe na travu on počinje da servira najubitačnije od svih igrača koje sam ikada gledao. On ume da opusti ruku i odigra ubitačan forhend i zbog toga i veliku šansu da osvoji još jedan Gren slem, a to je upravo Vimbldon", tvrdi Mekinro.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC