• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jevtić: Borićemo se do poslednjeg atoma

Najbolji atletičari i atletičarke Srbije 21. i 22. juna će učestvovati na Kupu Evrope. Ako ostvare postavljene ciljeve, podeliće milion dinara!

 Jevtić: Borićemo se do poslednjeg atoma Izvor: MONDO

Ženska atletska reprezentacija Srbije, predvođena Oliverom Jevtić, otputovala je u Istanbul, a muška reprezentacija na čelu sa Draganom Perićem u četvrtak kreće za Bansku Bisticu, gde će u danima vikenda učestvovati na Kupu Evrope.

Atletičarke Srbije takmičiće se u Grupi B Prve lige, zajedno sa Hrvatskom, Bugarskom, Grčkom, Mađarskom, Rumunijom, Švedskom i Turskom.

Atletičari su svrstani u Grupu B, ali Druge lige, sa Albanijom, Andorom, Jermenijom, Azerbejdžanom, Bosnom i Hercegovinom, Kiprom, Gruzijom, Izraelom, Makedonijom, Moldavijom, Crnom Gorom i Slovačkom.

Maratonka Olivera Jevtić srećna je što joj je pripala čast da bude kapiten Dragani Tomašević, Ivani Španović i ostalima.

"U Istanbulu ćemo se boriti za svaku sekundu i svaki centimetar. Za mene je to takmičenje samo jedna usputna stanica u pripremama za Olimpijske igre u Pekingu", rekla je Jevtićeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da očekuje da će srpska ekipa uspeti da zadrži mesto u najvišem rangu.

Kapiten muške reprezentacije, bacač kugle Dragan Perić, naglasio je da će atletičari imati težak zadatak u Slovačkoj.

"Moramo da osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi i da se plasiramo u viši rang. Najveći konkuretni biće nam Slovačka, Kipar i Izrael. Kao kapiten mogu da obećam da ćemo se boriti da napravimo podvig kakav do sada nismo uspeli", rekao je Perić.

Atletičarke će biti nagrađene ako ostanu u Prvoj ligi, a atletičari ako uspeju da se plasiraju u viši rang.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković najavio je da će takmičari podeliti nagradu u iznosu od milion dinara, ukoliko ostvare ono što se od njih očekuje.

"Ponosni smo što imamo puno atletičara koji su ispunili A i B olimpijsku normu. Želimo da u Pekingu imamo najveći tim od svih individualnih sportova Srbije", rekao je Branković.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC