• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki srušio Ljubičića!

Zvanično treći srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da u trećem kolu Hertogenboša eliminiše Ivana Ljubičića, nekada trećeg tenisera sveta.

 Troicki srušio Ljubičića! Izvor: MONDO

Stoti teniser na ATP listi pobedio je igrača broj 26! Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u holandskom Hertogenbošu, savladavši Hrvata Ivana Ljubičića rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 7:6 (7:5).

Dvadesetdvogodišnji Srbin je za možda i najvredniji rezultat u 2008. godini morao da "radi" dva sata i 18 minuta, što za mečeve na travnatoj podlozi uopšte nije malo.

Da je bio malo efikasniji u korišćenju prilika za brejk, posao bi završio mnogo ranije, ali Troicki je samo jednu od 11 uspeo da pretvori u poen i gem.

Nasuprot njemu, Ljubičić je imao jednu jedinu brejk šansu i nju je iskoristio da osvoji prvi set. Vodila se potpuno izjednačena borba, a nekadašnji svetski reket broj tri u dvanaestom gemu je prelomio set u svoju korist - 5:7.

Od tog trenutka je srpski teniser diktirao tempo. Prekinuo je rezultatsku klackalicu u devetom gemu drugog seta, kada je dvostrukom servis greškom protivnika napravio brejk za 5:4 i onda u sledećem gemu rutinski izjednačio.

Ljubičić se u odlučujućem setu "čupao" asovima - ukupno ih je odservirao 25 - dok je Troicki pri rezultatu 3:3 i 5:5 samo uvećavao cifru propuštenih prilika da mu oduzme servis. Na kraju je pitanje pobednika rešavano u taj-brejku.

Ljubičić je poveo sa 3:0, što mu je pored psihološke donelo i bitnu rezultatsku prednost. Ipak, Dejvis kup reprezentativac Srbije osvojio je zatim pet poena zaredom, od toga tri na servis Ljubičića i tih 5:3 nije prokockao.

Troicki će se u četvrtfinalu turnira, čiji nagradni fond iznosi 370.000 evra, sastati sa Argentincem Giljermom Kanjasom. Tridesetogodišnji "gaučos" trenutno zauzima 46. poziciju na ATP listi.

Kanjas i Troicki igrali su 2007. godine na čelindžeru u Zagrebu i tada je Argentinac pobedio rezultatom 6:7, 6:1, 7:6. Vredi pomenuti da je iste godine i Ljubičić savladao Troickog, i to sa 6:1, 6:1!

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC