• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srpski juniori jure novo zlato

Beograd će ovog leta ugostiti najbolje juniore (igrače rodjene 1991. i mladje) Evrope.

 VATERPOLO: Srpski juniori jure novo zlato Izvor: MONDO

Od ukidanja sankcija naša zemlja je najuspešnija na takmičenjima vaterpolista do 17 i 19 godina, a od 2002. oba godišta su suvereni vladari bazena. Tu tradiciju mladi srpski delfini žele da nastave i na Banjici od 27. jula do 3. avgusta.

Juniore Srbije vodiće Dejan Jovović koji se može pohvaliti da su mladje kategorije pod njegovim vodjstvom beležile sjajne rezultate na medjunarodnim takmičenjima.

"Činjenica jeste da smo od 1995. imali uspeha i gotovo uvek se vraćali sa medaljom. Najčešće najsjajnijom. Ali, ne bih mnogo potencirao da branimo zlato. Uspesi mladjih kategorija su važni, ali je za nas, ipak, najvažnije da iškolujemo ove igrače i da oni sutra u klubovima, a neki od njih i u najboljoj selekciji, nastave sa dobrim igrama", istakao je Jovović, koji je bio član stručnog štaba seniorskog tima koji je osvojio zlato 2006. na Tašmajdanu.

Početak priprema selektor srpske juniorske reprezentacije zakazao je za subotu.

"U subotu startujemo sa pripremama, imaćemo mesec dana da se što bolje uigramo. Konkurencija će biti oštra, glavni pretendenti za tron, samim tim i najveći rivali su nam Hrvati i Madjari, mada i Crnogorci i Grci imaju dobre ekipe. Igramo pred domaćom publikom što je nekada i opterećenje, ali već imamo iskustvo sa prošlogodišnjeg EJOF-a kada je ova generacija slavila u Beogradu", zaključio je Jovović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor uveren je da će se i ova generacija juniora popeti na najviši stepenik pobedničkog podijuma.

"Beograd je uvek bio dobar domaćin. Na Banjici će biti 16 ekipa i jaka konkurencija. Naša ekipa je dobro selektirana, kvalitetno su radili u proteklom periodu a tek ih očekuje pravi rad i verujemo da će i ova generacija juniora uspeti da nas obraduje", rekao je Sovrović.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC