• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): "Delfini" sigurni i protiv Kanade

Najbolji srpski vaterpolisti održali su stoprocentan učinak na finalnom turniru Svetske lige, savladavši Kanadu rezultatom 11:4.

 VATERPOLO (SL): "Delfini" sigurni i protiv Kanade Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale završnog turnira Svetske vaterpolo lige u Đenovi. Ostaje samo da se vidi da li će biti pobednik ili drugoplasirani u Grupi B.

"Delfini" su u četvrtak upisali treći trijumf iz isto toliko odigranih mečeva. Posle Grčke (10:9) i Egipta (31:0) pali su i Kanađani - rezultatom 11:4, po četvrtinama 1:0, 5:2, 2:1 i 3:1.

Najefikasniji su bili Aleksandar Šapić i Andrija Prlainović sa po tri gola. Filip Filipović postigao je dva pogotka, a po jednom su se u strelce upisali Savić, Ikodinović i Pijetlović.

Bila je to rutinska pobeda izabranika Dejana Udovičića. Sve je bilo odlučeno već posle dve četvrtine, kada je na semaforu stajalo 6:2, uprkos promašenom petercu Dejana Savića.

U drugom meču današnjeg programa sastaju se Australija i Grčka. Ukoliko "kenguri" upišu nove bodove, oni će se u petak od 16.20 časova boriti sa Srbijom za prvu poziciju u grupi.

Prema izveštajima iz Đenove, Australijanci su došli u najjačem sastavu i stalo im je da se predstave kao dobra ekipa uoči Olimpijskih igara u Pekingu.

Da nisu za potcenjivanje, pokazali su prošle godine u Berlinu, kada su zauzeli treće mesto u Svetskoj ligi, a Srbija trijumfovala.

"Igraju snažno, nikada nisu bili lak rival. Mislim da će nam to biti najteži meč na turniru, a nadam se dobroj igri i pobedi. Protiv Egipta smo se rasplivavali, sada dolaze daleko ozbiljniji rivali", izjavio je Danilo Ikodinović pre susreta sa Kanadom.

Crna Gora je u okviru Grupe A pobedila Kinu rezultatom 13:7, dok su Amerikanci deklasirali podmlađene Špance - 11:4. Rezultat međusobnog duela Crne Gore i SAD u petak će odrediti raspored u samom vrhu tabele.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC