• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ani dobar žreb, Nole ide na Federera

Ana Ivanović i Jelena Janković neće moći da ukrste rekete na Vimbldonu sve do finala, dok bi Đoković mogao da igra sa Federerom već u polufinalu.

 VIMBLDON: Ani dobar žreb, Nole ide na Federera  Izvor: MONDO

Ana je kao prvi nosilac smeštena u deo "kostura" sa Serenom Vilijams, dok je Jelena u nešto težem položaju, jer se na njenoj strani žreba nalaze Marija Šarapova i Venus Vilijams.

Prva protivnica Ane Ivanović na Vimbldonu biće Rozana de los Rios, 102. igračica sa WTA liste, sa kojom se do sada u karijeri nikada nije sastajala.

Džej Džej takođe ne bi trebalo da ima težak posao na startu takmičenja, jer je njena prva protivnica Ukrajinka Olga Savčuk.

Jankovićeva se sa 113. teniserkom sveta sastala dva puta do sada i ostvarila polovičan učinak. Ukrajinka je bila bolja na Australijan Openu, 2006. godine (6:3, 6:4), dok joj se Jelena revanširala iste sezone na turniru u Sinsinatiju, takođe u dva seta - 6:3, 6:2.

Novak Đoković će započeti takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu duelom protiv Nemca Mihaela Berera, 93. igrača sveta, sa kojimse do sada nije sastajao.

Žrebom u Londonu određeno je da Nole, kao treći nosilac, bude smešten u polovinu žreba sa Rožeom Federerom, što znači da bi Srbin i Švajcarac mogli da odmere snage u polufinalu.

Federer, koji će na najprestižnijem turniru na travi juriti šestu uzastopnu titulu, u prvom kolu odmeriće snage sa Slovakom Dominikom Hrbatijem.

Najveći rival Federeru, ali i Đokoviću, Rafael Nadal prvo će igrati protiv kvalifikanta iz Nemačke Andreasa Beka.

Ukoliko sa uspehom stigne do završnice turnira, na kojem je poslednje dve godine gubio od Federera na poslednjem koraku, Španac bi za protivnika u polufinalu mogao imati Endija Rodika, koji se nalazi u njegovoj polovini kostura.

Poznato je i da će prvi protivnik Borisa Pašanskog u Londonu biti domaći teniser Kris Iton, koji je pravo nastupa izborio posle uspešno odrađenih kvalifikacija.

Mladi Britanac ne bi trebalo da zada mnogo muka iskusnijem srpskom teniseru, budući da na ATP listi zauzima tek 659. mesto.

Janko Tipsarević neće biti nosilac u Londonu, ali bez obzira na to u prvom kolu za neće imati ozbiljnijeg protivnika.

Član srpskog Dejvis kup tima sastaće se sa 27-godišnjim Francuzom Tijerijem Askioneom, koji na svetskoj listi zauzima 119. mesto. Francuz iz Vilerbana okušao se samo jednom na Vimbldonu, 2004. godine, i tada je završio učešće u prvom kolu.

Janka bi mnogo ozbiljni posao čekao u drugoj rundi jer bi za protivnika već tada trebalo da dobije Endija Rodika, koji je na trećem Gren slemu sezone postavljen za šestog nosioca, iako mu mnogi prognoziraju veoma dobar rezultat. Naime, Rodik je igrao dva finala u Londonu, 2004 i 2005. godine i oba puta je poražen od Federera.

Srbija će u glavnom žrebu imati još jednog protivnika - Viktora Troickog. On će se prvo suprotstaviti Ekvadorcu Nikolasu Lapentiju, koji je svojevremno bio šesti igrač sveta, a 2002. igrao je i četvrtfinale turnira u Londonu.

Ipak, Lapenti šest godina kasnije zauzima 63. mesto na ATP listi i osmi put učestvuje na Vimbldonu, dok će Trocikom ovo biti premijera na travnatoj podlozi prestižnog turnira.

Ukoliko Viktor sa uspehom savlada prvu prepreku, naredni protivnik mogao bi mu biti Čeh Radek Štepanek, 16. favorit za titulu.

Tipsarević i Troicki učestvovaće ove sezone i u konkurenciji dublova. Njihovi prvi protivnici biće Izraelac Harel Levi i Amerikanac Džim Tomas.

U konkurenciji dublova Srbija će imati i Dušana Vemića, koji će igrati u paru sa Brazilcem Brunom Soarešom. Njih dvojica napravili su veliki uspeh plasmanom u polufinale Rolan Garosa, zbog čega su odlučili da se okušaju i na Vimbldonu.

Srpsko-brazilski dvojac prvo će ukrstiti rekete sa Amerikancem Džejmsom Keretanijem i Rumunom Viktorm Haneskuom.

Ipka, najveća pažnja srspke javnosti biće usmerena na praćenje mečeva Nenada Zimonjića i Danijela Nestora, specijaliste za dubl.

Ziki i Nestor, kao drugi nosioci, važe za velike favorite ove sezone, a na startu takmičenja u dublu susrešće se sa domaćim duetom Aleksom Bogdanovićem i Džonatanom Marejem.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC