• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraneš: Apsolutni smo favoriti na FED Kupu

Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš ne izmišlja “toplu vodu” kada kaže da je naš tim apsolutni favorit turnira Fed kupa u Budimpešti

 Vraneš: Apsolutni smo favoriti na FED Kupu Izvor: MONDO

Igrački renome Jelene Janković i Ane Ivanović ne dovodi se u pitanje, ali kvalitet treba i potvrditi na terenu.

Upitan kako izgleda voditi ekipu u kojoj se nalaze dve svetske teniske zvezde, Vraneš je odgovorio da uopšte ne razmišlja na taj način. On je bio Anin lični trener dok je bila tinejdžerka, dok je sa Jelenom uspešno saradjivao na prošlogodišnjim mečevima Fed kupa u Plovdivu i Košicama.

“Atmosfera je maksimalno opuštena i radimo sve da tako i ostane. Nikada nisam imao problema ni sa jednom od dve naše najbolje teniserke, jer su one ujedno veoma dobre osobe. Sa njima smo ovde apsolutni favoriti i trebalo bi da dobijemo sve mečeve. Naši protivnici su sigurno razočarani što smo došli u najkvalitetnijem sastavu”, rekao je Vraneš srpskim novinarima u sportskom centru Sima.

On je izjavio da jedini problem predstavlja umor Jankovićeve, koja je tek prethodne noći doputovala u Madjarsku iz Njujorka preko Beograda.

Vraneš je izrazio nadu da će srpski tim rešavati pitanje pobednika u dva singl meča, pa da će onda on imati mogućnost kombinovanja sa dubl postavom.

“Ako bude potrebno, igraćemo sa najjačim dublom. Ana ima malo manje iskustva u dublu, ali mislim da to neće biti problem. Dosta toga će zavisiti od njihovog raspoloženja. Ako se budu fizički dobro osećale, možda iskoristimo priliku da ih uigramo, pošto na treninzima nemamo vremena za to.

Naravno, ako bude 2:0, uvek možemo da u dublu uparimo Anu Jovanović i Teodoru Mirčić”, objasnio je selektor.

Na pitanje kakva je uloga u reprezentaciji Jovanovićeve i Mirčićeve, Vraneš je istakao da su one pre svega rezerve. “Ako, ne daj bože, dodje do toga, Jovanović će igrati drugi singl, a Mirčićeva u dublu. Ali uopšte ne želim da razmišljam o igranju bez jedne od dve najbolje teniserke”.

Vraneš je istakao da se mečevi u Budimpešti igraju na podlozi “tarafleks”, koja je prilično retka na WTA Turu, tako da je oprez utoliko potrebniji.

Srbija će se u četvrtak od 10 časova sastati sa Poljskom, koja je doživela pomalo iznenadjujući poraz od Rumunije u duelu prvog kola D grupe. Rumunke su pobedama Monike Nikulesku nad Ursulom Radvanskom (7:5, 4:6, 6:4) i Sorane Kirstee nad 21. teniserkom sveta Agnješkom Radvanskom (6:4, 7:5) povele sa nedostižnih 2:0.

To znači da će se prvo Ana Ivanović sastati sa Ursulom Radvanskom (215. na WTA listi), a Jelena Janković posle toga sa njenom sestrom Agnješkom.


(izveštač MONDA iz Budimpešte Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC