• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana će biti najplaćenija sportistkinja

"Do kraja karijere, prema nekim procenama, mogla bi da zaradi i više od 150 miliona dolara", izjavio je menadžer prve teniserke sveta.

 Ana će biti najplaćenija sportistkinja  Izvor: MONDO

Koliko zaista zarađuju najbolji svetski teniseri i teniserke? OK, premije osvojene na turnirima nisu tajna i mogu se saznati svakog trenutka.

Ali, to je uglavnom samo mali deo od ukupne sume, koju zarade igrači tokom vremena provedenog u fokusu sportske javnosti, a neki i posle toga... Tako je Marija Šarapova, svgrnuta prva igračica sveta, tokom 2007. godine zaradila 21.700.000 dolara, tvrdi "Sports Ilustrejted".

Više nego bilo koja druga sportistkinja na svetu. Za to postoje razlozi: Maša je podjednako zastupljena na dva ogromna tržišta, ruskom i američkom, prvi Gren Slem osvojila je sa 17 godina i, na kraju, dugo je uzimana za najlepšu teniserku, od povlačenja Ane Kurnjikove - do pojave Ane Ivanović.

Naša Ana, pored toga što uglavnom dobija pohvale da je teniserka sa najboljim izgledom, pretekla je Šarapovu na WTA listi, što je jako bitno, jer mnogi poznati svetski brendovi žele da sarađuju samo sa "Brojem 1". Sada imaju najlepšeg "Broja 1" na svetu, ali će ipak proći još vremena dok Ivanovićeva bude zarađivala više od Šarapove.

Prema rečima njenog menadžera Den Holcmana, taj trenutak nije daleko.

"Ana je prošle godine, što od nagrada na turnirima, što od marketinških ugovora, zaradila dvocifrenu milionsku sumu. A, do kraja karijere, prema nekim procenama, mogla bi da zaradi i više od 150 miliona dolara", izjavio je Holcman za "Press".

Švajcarski biznismen dodaje:

"Naravno, činjenica da Ana dolazi iz Srbije ne pomaže baš mnogo, jer u njenoj zemlji ne postoji prevelika kupovna moć, pa samim tim ni marketinški razvijeno tržište. Međutim, lično mislim da je svetsko marketinško tržište više naklonjeno Ani, nego Mariji. Ivanovićeva u tom smislu ima fantastičan potencijal jer se ona obraća većem broju ljudi, skromna je i pristojna, pomalo stidljiva doduše, ali prava prirodna lepotica. A, neke kompanije žele da sarađuju samo sa "Brojem 1", ne i sa "Brojem 2", kaže Holcman, koji je u saradnju sa Anom Ivanović ušao tako što je pristao da uloži 500.000 dolara za njene treninge i putovanja.

Tom Kenon, profesor sportskog menadžmenta na Bakingemskom univerzitetu, ide još dalje od Holcmana. On je ubeđen da bi Ana mogla da zarađuje oko 50, a ukoliko nastavi da osvaja Gren Slem titule i - 75 miliona dolara godišnje!

"Ona pre svega mora dobro da razmisli kolika je njena marketingška vrednost. Poput Dejvida Bekama i Tajgera Vudsa, ona mora da sarađuje samo sa najvećim svetskim kompanijama, odnosno da potpisuje ugovore samo sa onima koji su spremni da ulažu u njen imidž i karijeru, a ne sa onima koji će samo gledati kako da je iskoriste", savetuje Kenon.

Na listi Aninih sponzora trenutno se nalaze: Adidas, Jonex, Rolex, Verano motors, Đusi plus, Holcmans food-nutrition company...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC