• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Prebledim kad vidim avion

"Nemam strah od povreda, niti od suparničkih igrača. Jedini strah je avion", priznao je naš rukometaš čitaocima "Sporta".

 Nikolić: Prebledim kad vidim avion  Izvor: MONDO

Nema strah od golova. Nema strah od protivnika. Ali, ima strah od letenja. Zato i nije pilot, već rukometaš i to jedan od najboljih na svetu na poziciji pivota.

"Tako kažu drugi", skroman je bio Ratko Nikolić u telefonskom razgovoru sa čitaocima "Sporta".

Koliko još pivot našeg nacionalnog tima namerava da bude među najboljima na svetu?

"Nisam još razmišljao o povlačenju. Za sada je sigurno da ću igrati na SP u Hrvatskoj, a za kasnije ćemo videti", uzdržan je rukometaš Portland San Antonija.

"Ostvarili smo značajan rezultat plasmanom na završnicu, ali nećemo se zadovoljiti samo time. Imamo mnogo mladih igrača, kojima će ovo biti prvi put da su na velikom takmičenju. Ne možemo da obećamo da ćemo ići na zlato, ali... Realno, je da se plasiramo u drugu fazu, a onda da pokušamo da se borimo za prva dva mesta i plasman u polufinale. Siguran sam da ćemo biti iznenađenje na prvenstvu", optimista je stub igre srpske reprezentacije, koja se pobedom nad Češkom u Nišu plasirala na prvo veliko takmičenje posle propuštenog SP, EP i OI.

Dobre zasluge za to ima i Niš, verovatno budući dom rukometaša Srbije.

"Zaista sve pohvale Nišlijama. Taj grad zaslužuje da ima šampionsku ekipu. Publika je fantastična, još sam pod utiskom. Nikada u životu to nisam doživeo. Evo i sada se ježim... Za vreme predstavljanja, kada je spiker izgovorio moje ime, pri istrčavanju, nisam znao gde idem. Gde je levo, a gde desno..."

Neki naši poznati rukometaši vratili su se u srpske klubove.

"Što se mene tiče, sutra bih se vratio u zemlju. Ako postoji neki ozbiljan klub, koji bi imao visoke ambicije u Evropi, sigurno ne bih imao ništa protiv povratka u Srbiju. Imam ugovor sa Portlandom na još dve sezone".

Do tada, Nikolića ćemo gledati kako igra za Srbiju.

"Dugo sam u reprezentaciji, ali odgovorno tvrdim da je sada atmosfera najbolja. Prošlih godina bilo je nekih loših stvari. Sada je nova država. Jedno je kada igraš za klub, a drugo za državni tim, kada uz himnu proradi adrenalin, koji nas tera da damo maksimum na terenu. Videlo se u ovim mečevima zalaganje, želja, glad za uspehom kod svih momaka".

Šta to plaši Ratka Nikolića?

"Nemam strah od povreda, niti od suparničkih igrača. Jedini strah je avion. Život sportista je takav da se često putuje avionom, a ja imam mali strah od letenja. Odmah prebledim i jedva čekam da se spustim na zemlju".

Zagreb, na njegovu sreću nije daleko od Beograda. Naši rukometaši bi mogli i autobusom na Svetsko prvenstvo u januaru 2008. godine.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC