• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Crnogorci potopljeni!

Srbija deklasirala Crnu Goru 13:3 i u nedelju će braniti trofej namenjen pobedniku Svetske lige. U finalu protiv SAD.

 VATERPOLO (SL): Crnogorci potopljeni!  Izvor: MONDO

Konačno pobeda nad Crnogorcima u vaterpolu! U četvrtom međusobnom duelu, Srbija je deklasirala Crnu Goru 13:3 (2:1, 4:1, 3:0, 4:1) i u nedelju će imati priliku da brani trofej u Svetskoj ligi, osvojen prošle godine.

U finalu, u nedelju od 17.30 Srbija će igrati protiv selekcije SAD, koja je posle penala pobedila Australiju 11:10. U regularnom delu meča bilo je 7:7.


Iako se očekivao tvrd i neizvestan meč, srpski vaterpolisti su pokazali svu svoju snagu protiv dojučerašnjih saigrača, a epitet igrača utakmice nosi Vladimir Vujasinović strelac tri gola.

Crna Gora je povela 1:0 posle tridesetak sekundi igre, ali je od tog trenutka pa sve do kraja Srbija potpuno kontrolisala igru. Već na kraju druge četvrtine bilo je solidnih 6:2, a sredinom treće četvrtine Vujasinović postiže svoj treći, odnosno sedmi gol za Srbiju, a Crnogorci su pokazivali veliku nemoć u situacijama kada su imali igrača više.

Posle vođstva Srbije 8:2, Aleksandar Ivović je udario Vanju Udovičića i Srbija je dobila pravo da igra četiri minuta sa igračem više (Ivović isključen do kraja meča). U poslednjem delu igre prednost Srbije je stalno rasla da bi na kraju iznosila velikih 10 golova, što je najteži poraz crnogorske reprezentacije do sada!

"Spremali smo se, imali smo protiv sebe i tradiciju loših rezultata i zbog toga smo od početka zaigrali agresivno, sa odbranom koja je bila veoma drobra i to je ključ pobede", izjavio je Vladimir Vujasinović.

Aleksandar Šapić potencirao je dobru igru u odbrani. "Iz dana u dan igramo sve bolje i kad je odbrana ovakva, onda je zaista teško da neko može da nas pobedi. Sve je bilo rešeno već posle druge četvrtine. Isključenje Ivovića nije imalo nikakav uticaj na rezultat. Sad je najvažnije da dobijemo finale i stavimo tačku na boravak u Đenovi".

Crnogorski vaterpolisti dobili su težak udarac i bilo je vidno razočaranje na njihovim licima. "Srbija je u ovom trenutku pripremljenija od nas, ali nismo očekivali ovakav poraz. Ipak, za našu reprezentaciju je i sam plasman u polufinale veliki uspeh", izjavio je golman Zdravko Radić.

Po dva gola za Srbiju postigli su Andrija Prlainović i Dejan Savić, a jednom su strelci bili Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Aleksandar Šapić, Vanja Udovičić, Branko Peković i Danilo Ikodinović, kome je, zanimljivo, ovo bio prvi meč protiv Crnogoraca (nije igrao u prethodna tri meča).

Strelci za Crnu Goru bili su Draško Brguljan, Mlađan Janović i Vladimir Gojković.

Srbija je imala 10 puta igrača više i postigla pet golova, a Crnogorci su samo jednom iskoristili prednost igrača više.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC