• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ušao u Savet igrača ATP

Federer, Nadal i Đoković pokušaće da brane stavove tenisera u odnosima sa ATP organizacijom.

 Đoković ušao u Savet igrača ATP  Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković postao je član Saveta igrača Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP), saopštila je u nedelju ta organizacija.

Đoković je u Savet ušao zajedno sa Švajcarcem Rodžerom Federerom i Špancem Rafaelom Nadalom.

"Ovo je velika stvar za tenis. Počeli smo da menjamo sliku o sportu kojim se bavimo. Zajedno smo odlučili da uđemo u Savet, kako bismo u budućnosti mogli zajedno da donosimo prave odluke koje se tiču svih tenisera. Ljudi dolaze na turnire zbog nas i mi moramo da branimo svoje interese", izjavio je Đoković u Londonu, gde u ponedeljak počinje Vimbldon.

Ovo je prvi put posle dugo godina da tri najbolja igrača na svetu uđu u Savet, pošto su ranije najkvalitetniji tenisera sveta uglavnom odbijali da preuzmu odgovornost.

Federer, Nadal i Đoković spadaju u grupu igrača koji su nezadovoljni nekim odlukama predsednika ATP Etjena de Vijea, kao i lošom komunikacijom sa tom federacijom.

Još jedna od stvari kojima su nezadovoljni teniseri je prolećni kalendar ATP i činjenica da od sledeće godine turnir u Hamburgu neće pripadati kategoriji Masters takmičenja.

Ranije ove nedelje selektor američke Dejvis kup reprezentacije Patrik Mekenro izjavio je da vrhunski teniseri moraju da imaju veći uticaj na organizaciju turnira i rešavanje pitanja koja se direktno odnose na njih.

"Potrebno je da se promeni organizacija ATP, a to bi moglo da se dogodi ako igrači budu zauzeli zajednički stav", poručio je je Mekenro.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC