• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Nole me inspiriše. Nole: Oduševljava me!

"Rekla sam 'ako je Nole mogao da osvoji Gren Slem, mogu i ja'", rekla je Ivanovićeva."Svaki njen uspeh me oduševi", priznao je Đoković.

 Ana: Nole me inspiriše. Nole: Oduševljava me!  Izvor: MONDO

Počinje Vimbldon, treći Gren Slem u sezoni. Šampionka Rolan Garosa Ana Ivanović i pobednik Australian Opena Novak Đoković svoje mečeve prvog kola u Londonu odigraće već u ponedeljak, dok će ostali srpski teniseri travnate terene osetiti u utorak i sredu.

Prva igračica sveta i prvi nosilac ženskog žreba u singlu, Ana Ivanović, igraće protiv teniserke iz Paragvaja, Rosane de los Rios (102) na centralnom terenu, između 16 i 18 časova. Odmah posle toga, na isti teren izaćiće treći igrač sveta i shodno tome treći nosilac muškog singla, Novak Đoković, koji će za protivnika imati Nemca Mihaela Berera (93).

"Mi se međusobno motivišemo. Kada sam ušla na centralni teren Rolan Garosa pre finalnog meča rekla sam sebi 'ako je Nole mogao da osvoji Gren Slem, mogu i ja'. Njegov trijumf u Melburnu za mene je bio veliki podstrek i tada sam znala da ću i ja to uraditi", rekla je Ana britanskim novinarima.

"U Melburnu sam izgubila finale, jer očigledno nisam bila spremna da postanem prva teniserka u istoriji Srbije sa Gren Slem titulom. Novak ga je, međutim, dobio i to je na neki način sa mene skinulo veliki teret. Njegovo iskustvo za mene je bila velika škola i u Parizu sam bila potpuno spremna za svoj prvi GS", rekla je Ivanovićeva.

Ana i Novak su prošle sezone stigli do polufinala, tako da će na Vimbldonu braniti po 450 bodova. Nagradni fond najstarijeg teniskog turnira na svetu je 11.812.000 funti, odnosno blizu 15.000.000 evra. Pobednicima singla pripašće po 750.000 funti, 50.000 viša nego 2007. godine.

"Svaki njen uspeh me oduševi. Odrasli smo zajedno i znamo se od detinjstva. Ana je izuzetna devojka i fantastična teniserka. Mnogo je napredovala, a u poslednja tri meča na Rolan Garosu pokazala je i da je veoma hrabra. Kada god joj je bilo potrebno, slala je razorne udarce, a to je odlika velikih šampiona", rekao je Đoković.

Ana je "stigla" Novaka osvajanjem prvog Gren Slema, ali Novak bi tek trebalo da stigne Anu i postane prvi igrač sveta.

"Siguran sam da ću taj san jednom ostvariti. Možda će se to dogoditi već sada, ali neću se žaliti ni ako budem morao da čekam deset godina", kaže Đoković.

Na prvom mestu je i dalje suvereni šampion, Rodžer Federer. Ali, Švajcarca i Novaka deli Rafael Nadal, koji je zadržao primat na šljaci, uz to i popravio igru na ostalim podlogama.

"Ove godine su se neke stvari promenile. U prvi plan izbijaju novi igrači koji osvajaju velike turnire i sa velikom dozom samopouzdanja ulaze u mečeve protiv vodećih. Rodžer je i dalje prvi, ali više nije neprikosnoven kao u prethodnih nekoliko godina", rekao je Đoković.

Plasman u prvo kolo singla donosi pet bodova i 10.000 funti. Toliko su, pored Novaka i Ane, zaradili Jelena Janković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Boris Pašanski.

Jelena će, kao druga igračica na WTA listi i drugi nosilac, startovati verovatno u utorak, protiv Olge Savčuk (113). Istog dana trebalo bi da igraju i Tipsarević - Tjeri Asion, Troicki - Nikolas Lapenti i Pašanski - Kris Iton, Britanac koji se glavnog žreba domogao kroz kvalifikacije.

Srba će biti i u dublu, a u konkurenciji parova, prvi će na teren izaći Tipsarević i Troicki, koji će u ponedeljak u 13 časova igrati protiv izraelsko-američke kombinacije Levi/Tomas. Drugi nosioci Nenad Zimonjić/Danijel Nestor za protivnike će imati Britance Bogdanovića i Mareja (utorak ili sreda), a polufinalisti Rolan Garosa Dušan Vemić i Bruno Soareš sastaće se protiv američko-rumunske kombinacije Ćeretani/Hanesku, takođe u utorak ili sredu.

Pre Ane i Novaka, prvi meč na centralnom terenu od 14 časova igraće najbolji teniser sveta i branilac trofeja Švajcarac Rodžer Federer protiv Dominika Hrbatija iz Slovačke.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC