• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Ponekad neki previše pričaju

Niko u eri modernog tenisa nije osvojio Vimbldon šest puta zaredom. Rože Federer ima tu priliku i smatra da su mu izgledi veoma dobri.

 Federer: Ponekad neki previše pričaju Izvor: MONDO

Šta se sve ovih dana piše i priča o Rožeu Federeru, pomislili biste da se radi o posustalom šampionu, kojeg samo treba malo gurnuti da bi se stropoštao u prašinu.

Realnost je da Švajcarac nije više superioran kao pre dve ili tri godine, ali činjenice kažu da je još uvek prvoplasirani na ATP listi, da u avgustu puni (tek) 27 godina i da je na putu do pet uzastopnih titula na Vimbldonu, od 2003. do 2007, rivalima prepustio ukupno osam setova!

U susret trećem gren slemu sezone otpisali su ga mnogi bivši asovi, pa i neki od najvećih konkurenata, prvenstveno Novak Đoković. Ispada da bi novi Federerov trijumf na londonskoj travi predstavljao veliko iznenađenje...?!

"Slabo sam čitao novine, tako da nisam upoznat sa svim izjavama. Ja i ne mogu da kontrolišem šta drugi pričaju. Uvek ćete o sebi čuti i dobre i loše stvari. Možda je ovo vreme u kojem neki ponekad previše pričaju",
rekao je Federer uoči meča prvog kola sa Slovakom Hrbatijem.

"Pokušaću da igram napadački i dominiram u svakom meču na Vimbldonu",
dodao je.

Na putu do finala Federeru stoje Šveđanin Soderling, Francuzi Monfis ili Žikel, pa u četvrtom kolu verovatno Australijanac Hjuit ili Čileanac Gonzales... Posle toga, makar po statusu, trebalo bi da uslede okršaji sa Špancem Davidom Fererom i Đokovićem.

"Danas je sve više igrača koji mogu da pobeđuju na različitim podlogama, oslanjajući se na različite stilove. Opasnost je prisutna u svakom delu 'kostura'",
kaže švajcarski teniser.

Pored Nadala i Đokovića, kao kandidate za dobar plasman pomenuo je Amerikanca Rodika, Britanca Mareja, Argentinca Nalbandijana, Kipranina Bagdatisa...

Ako još jednom osvoji Vimbldon, ostaviće iza sebe Bjerna Borga, sa kojim trenutno deli rekord od pet uzastopnih titula. Šest zaredom osvojio je Vilijam Renšo, ali to je bilo pre 120 godina, kada takmičenje nije bilo ni nalik današnjem.

"Fizički se ponovo osećam odlično, tako da sam optimista pred početak turnira. Ali jasno je da ne mogu ništa da garantujem. Mogu da poručim da me poraz u finalu Rolan Garosa nije uzdrmao. Lakše je nastaviti dalje kada izgubite ubedljivo, nego ako se to desi u pet setova. Okrenuo sam se novim izazovima, ionako neću videti šljaku narednih deset meseci", podvukao je Federer.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC