• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Srbija u Prvoj ligi Kupa Evrope

Najbolji srpski atletičari kompenzovali nešto slabiji plasman atletičarki i od naredne godine će se zajedno takmičiti u elitnoj evropskoj diviziji.

 ATLETIKA: Srbija u Prvoj ligi Kupa Evrope Izvor: MONDO

Atletska reprezentacija Srbije takmičiće se iduće godine u Prvoj ligi Kupa Evrope zahvaljujući pobedi muškog dela ekipe u B grupi Druge lige u Banskoj Bistrici, a uprkos sedmom mestu koje su atletičarke zauzele u B grupi Prve lige u Istanbulu.

Novim sistemom takmičenja, koji je u nedelju uveče usvojen na sastanku Evropske atletske federacije, od naredne sezone će reprezentacije nastupati jedinstveno, pa je rang lista sastavljena sabiranjem bodova osvojenih tokom dvodnevnog takmičenja u obe konkurencije.

U muškoj reprezentaciji, koja je u konkurenciji 14 ekipa osvojila prvo mesto sa 232 boda, ponovo je, kao i prvog dana, jedini zabeležio pobedu Mirko Petrović. On je trijumfovao u trci na 3.000 metara rezultatom 7:58,74.

Osvojena su tri druga mesta - Dragan Perić je bacio disk na daljinu od 53,05 metara, Igor Saračević je u skoku motkom preskočio letvicu na visini od 5,05 metara, dok je kopljaš Miodrag Đukić imao hitac od 69,85 metara.

Tri treća mesta osvojili su Predrag Mladenović u trci na 3.000 metara stipl (9:07,26), Predrag Ranđelović na 800 metara (1:51,92) i štafeta 4x400 metara (3:10,55).

Kod atletičarki su najbolje plasmane drugog dana ostvarile Olivera Jevtić na 5.000 metara (15:31,78) i Jelena Jotanović na 100 metara prepone (13,16), zauzevši druga mesta.

Treća u trci na 1.500 metara bila je Marina Munćan rezultatom 4:16,28, dok je Ivana Španović u skoku u dalj bila četvrta sa 6,48 metara.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC