• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Janković: Kraljica bola

Jelena Janković je jača i od bolova. Iako i dalje vuče povredu od Hopman kupa, obećava da će se boriti za Srbiju u FED Kupu.

 Jelena Janković: Kraljica bola  Izvor: MONDO

Jelena Janković je uprkos brojnim povredama dogurala do polufinala Australijan opena. Iz Melburna je otputovala u Njujork zbog obaveza prema sponzoru, potom je na svega nekoliko sati posetila Beograd, da bi u noći izmedju utorka i srede stigla u Budimpeštu i konačno se stavila na raspolaganje Fed kup timu Srbije.

Za manje od nedelju dana promenila je tri vremenske zone i preletela hiljade kilometara, ali to je Jelena. Mnogi kažu da joj je najveća mana to što želi da uradi “million” stvari i ne ume da se štedi.

“Putovala sam i paralelno išla na terapije. Praktično nisam uzela reket još od Melburna, ali potrudiću se da za reprezentaciju odigram najbolje što mogu. Osećam se mnogo bolje, medjutim, nisam još 100 odsto spremna”, rekla je Jelena, koja se ujedno izvinila što je u utorak zbog premora i manjka vremena “iskulirala” predstavnike medija na beogradskom aerodromu.

Ona se nije složila sa konstatacijom da bi pažljivijim pristupom mogla da izbegne neke od povreda koje je muče.

“Ja sam se povredila na drugom meču Hopman kupa protiv Tanje Golovin. Istegla sam mišić i za dve nedelje do početka Australijan opena nisam imala vremena da to saniram. Onda su povrede počele da se gomilaju, sve me je bolelo, tako da ne znam ni sama kako sam došla do polufinala. Celu 2007. sam prošla samo sa sitnim povredama, iako sam igrala non-stop. Sada me je krenulo loše…”

Jelena je u Melburnu treći put zaustavljena u polufinalu jednog gren slem turnira, finale je i dalje san. Da li misli da stagnira…?

“Dva puta sam izgubila polufinale od budućih pobednica, ali naravno da se time ne zadovoljavam. Želim da ta pobednica budem ja. S obzirom na to da nisam imala najbolju pripremu za Melburn, mislim da sam rezultat napravila više zahvaljujući svojim mentalnim kvalitetima i time se posebno ponosim.

Prezadovoljna sam pobedom nad Pašek u prvom kolu, taj meč smatram jednim od najboljih u karijeri”.
Utisak je da Jankovićevoj za veće uspehe nedostaje jači, precizniji servis. Ako bi taj element uspela da upari sa razornim reternom, koji već poseduje, sigurno bi mogla da se ravnopravno nosi i sa Žistin Enan, svojom najtežom protivnicom.

“Slažem se, prva serva mi mnogo zaostaje… Da bi to bilo bolje, moram prvo da ojačam telo, pre svega ramena, jer sam po konstituciji dosta slabija od ostalih teniserki iz vrha. Ja mogu da serviram jako, ali ne mogu to da činim konstantno. Umorim se brzo i nemam snage za ostale udarce. Retern je moje najjače oružje i to se videlo u pobedi nad Serenom Vilijams”, objašnjava Jelena Janković.

Na probnom radu kod Jelene se nalazi američki trener Skot Hamfris, ali još nije sigurno da će dobiti stalni posao i zameniti Rikarda Sančesa, koji trenutno ima zdravstvenih problema.

“Odlučiću za par nedelja da li će Hamfris ostati moj trener. Bitno mi je da trener putuje sa mnom tokom cele godine, da mi prenese neko znanje i unapredi moju igru. Ne želim da tapkam u mestu, nego da postanem svetski broj jedan”, istakla je popularna “Džej Džej”.

(izveštač MONDA iz Budimpešte Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC