• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boletijeri: Nema logike u usponu srpskog tenisa

Proslavljeni američki trener Nik Boletijeri definisao je "bum" srpskog tenisa kao "potpuno otkačenu situaciju" i "geografsku grešku talenata".

 Boletijeri: Nema logike u usponu srpskog tenisa Izvor: MONDO

Prve pobede srpskih tenisera na Vimbldonu primorale su britanske medije da nastave sa pohvalama na račun naših igrača, a to je u komentaru za dnevnik "Indipendent" učinio i proslavljeni američki trener Nik Boletijeri.

"Uspon Srbije do statusa teniske velesile potpuno je otkačen. U njemu nema logike, racionalnog objašnjenja, niti jedinstvenog programa razvoja mladih tenisera kao što su Ana Ivanović, Jelena Janković i Novak Đoković", ocenio je Boletijeri.

Trener na čijoj se akademiji na Floridi obučavala Jankovićeva, odbacio je špekulacije po kojima je uspeh srpskih tenisera uslovilo njihovo odrastanje u siromaštvu.

"Ne verujem u tezu da je Srbija toliko siromašna, a da je tenis jedini izlaz... Uz istinsko poštovanje i divljenje prema pomenutim teniserima, njihov uspeh nije posledica treninga u praznim bazenima ili toga što su imali toliko malo para, da su morali da jedu svoje cipele, a jedini način da nabave drugi par bio je da se profesionalno bave tenisom",
ističe Boletijeri.

"Zato je to potpuno otkačena situacija, geografska greška talenata... Ta situacija će srpskom tenisu pomoći da napreduje, ali zašto je do nje došlo, ostaće misterija",
dodao je.

Boletijeri je posebno prokomentarisao pobedu Ane Ivanović nad Paragvajkom Rozanom De Los Rios u prvom kolu Vimbldona (6:1, 6:2).

"Lako je pobedila, ali su još zanimljiviji bili njeni komentari posle meča. Rekla je da ljudi od nje očekuju da stalno pobeđuje i da ne shvataju da ona mora da razmišlja samo o sledećem meču. Dete je potpuno u pravu i isplati se uložiti novac na nju. Kazna za prvo mesto na svetu je ta što svaka budala želi da te sruši i sebi napravi ime. Zato uvek moraš da napreduješ",
ocenio je Amerikanac.

Boletijeri je, takođe, predvideo da će srpski tenis uskoro dobiti još jednog vrhunskog igrača, šesnaestogodišnjeg Filipa Krajinovića.

"I on je kod nas na akademiji. Savetujevam da zapamtite to ime. Biće paklen igrač... Po mnogo čemu me podseća na Andrea Agasija, samo što Andre nije bio toliko dobar na mreži".

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC