• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARSELONA: Nadal nedostižan za Janka

Španac rezultatski ubjedljiv protiv srpskog tenisera u četvrtfinalu ATP turnira u Barseloni. Nadal - Tipsarević 3:0!

 BARSELONA: Nadal nedostižan za Janka Izvor: MONDO

Drugi teniser svijeta zadržao je stopostotni učinak u deulima sa Jankom Tipsarevićem. Poslije US Opena (2007) i Dejvis kupa (2009), Nadal je bio bolji i u četvrtfinalu turnira iz kategorije ATP 500 u Barseloni - 6:2, 6:2.

Meč u Kataloniji trajao je sat i 23 minuta.

Španac je već u prvom gemu oduzeo servis Janku, iskoristivši prvu brejk loptu. Srbin je imao priliku da vrati istom mjerom, ali je Nadal na 30:40 odlično odservirao i spriječio izjednačenje.

Tipsarević je poslije nesrećno izgubljena dva gema potpuno pao u trećem. Bilo je 30:30, da bi onda španski teniser prilično rutinski riješio naredna dva poena i stigao do velike prednosti.

Meč između drugog i osmog igrača svijeta trajao je tek 17 minuta, a na semaforu je pisalo 3:0 u korist prvog nosioca na turniru.

Nedopustivo mnogo grešaka je pravio Beograđanin. Čak i onda kada bi na momente pokazao zbog čega se nalazi u grupi od deset najbolje rangiranih igrača planete, po pravilu bi poslije toga uslijedile neiznuđene greške.

Konačno je u petom gemu namjesto ruku i uspio da ga riješi u svoju korist - 1:4. Imao je Tipsarević čak tri brejk lopte kod rezultata 2:5 (0:40), međutim Nadal je odigrao odlično i sa pet vezanih poena osvojio prvi set!

Sličan je bio početak drugog seta.

Španac je odmah napravio brejk. Zanimljivo da je Janko u prvom i do polovine drugog seta jednom na Nadalov servis osvojio samo jedan poen, a svaki drugi put stizao je do dva ili tri, ali mu to nije bilo dovoljno za brejk.

Po statistici, Rafa je u jednom trenutku imao četiri od četiri u spasenim brejk loptama, a Tipsarević jedan od četiri.

Konačno, tu se i završio Nadalov uspješan niz. Janko je uspio da prvi put na meču oduzme servis Špancu iskoristivši petu priliku - 2:2. Sve je bolje djelovao na terenu naš igrač, a Nadal je počeo da griješi. Nažalost, bilo je to kratkog daha.

Prvi servis gotovo da nije ni postojao kod Tipsarevića u prelominim momentima. Kada je u petom gemu mogao prvi put da povede, napravio je tri neiznuđene greške. Naravno, Nadal to nije propustio. Brzo je vratio brejk i prednost na svoju stranu.

Bio je to trenutak koji je psihički slomio Tipsarevića. Prvi put na servis protivnika nije uspio da osvoji nijedan poen. Rafa je poveo 4:2.

Do kraja meča najbolji španski igrač odradio je posao bez greške i zasluženo se našao u polufinalu. Tamo će igrati protiv pobjednika meča Verdasko - Nišikori. Iznenađenje je napravio Miloš Raonić koji je u četvrtfinalu eliminisao drugog nosioca Endija Mareja - 6:4, 7:6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC