• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOTO: Italijani dobili "novog Rosija"

Romano Fenati ima samo 16 godina, ali vozi kao mator. Takmiči se u klasi MOTO 3 i danas je pobijedio prvi put u karijeri. Zapamtite ovo ime!

 MOTO: Italijani dobili "novog Rosija"  Izvor: MONDO

Nemamo običaj da izveštavamo sa moto-trka u svijetu, ali pravimo izuzetak zbog momka koji prijeti da pomuti slavu čuvenog zemljaka Valentina Rosija.

Zapamtite ovo ime: Romano Fenati, 16-godišnjak iz mjestašca Askoli Pićenca.

Valentino Rosi je božanstvo u Italiji, što se tiče moto-sporta, ali bi Fenati za koju godinu mogao da se takmiči u najjačoj klasi na svijetu MOTO GP i da pomuti "Doktorovu" slavu.

Fenati se takmiči za Tim Italija FMI u novoformiranoj klasi - MOTO 3, a poslije dve trke ovaj momak je vodeći u generalnom plasmanu sa 45 bodova, odnosno drugim mjestom u debitantskoj trci u Kataru krajem aprila i današnjim prvim mjestom u Herezu (Španija).

Druga trka u istoriji ove klase, vožena danas u Herezu, blago rečeno, bila je luda! Od 34 vozača koliko ih je startovalo, trku je završila polovina! Pa, to je gotovo cijeli MOTO GP!

Da je pred njim sjajna budućnost u moto-sportu, Fenati je nagovijestio početkom aprila kada je vozio svoju prvu grand pri trku u Kataru, u kategoriji MOTO 3. Završio je na drugom mjestu, iza Maverika Vinjalesa.

Današnjom vožnjom u Herezu potvrdio je predviđanja. Drčna, sportski bezobrazna, pa i iracionalna vožnja italijanskog tinejdžera, koji se poigravao sa rivalima i izluđivao svoj tim, jer se oglušio o sve savjete, pa i naređenja iz boksa da smanji gas, jer ima ogromnu prednost.

Početak trke nagovještavao je pravu ludnicu. Jedna krivina bila je kobna bar za pet, šest takmičara. Jedan za drugim su klizali i padali, završavali na šljunku i sreća je da nije bilo ozbiljnijih povreda. Tokom trke otpalo je ukupno 17 takmičara, pa se dogodilo da svako ko je završio trku osvojio po neki bod!?

Deset krugova prije kraja, borbu za prvo mjesto vodili su Fenati i Aleks Rins. Međutim, Španac je upravo na istoj kobnoj krivini, platio ceh, izgubio je kontrolu nad motorom i pao. Uspio je da se podigne i upali mašinu, uz pomoć redara, koji su ga pogurali, ali to je značilo da Fenati vozi solo trku.

Zanimljivo je bilo gledati kako se u Timu Italija nerviraju što Fenati neće da ih sluša. Pokazivali su mu poruke tipa: "Game over", poručivali mu da smanji gas, jer ubjedljivo vodi...Ali, Fenati ima samo 16 godina. U tim godinama glava je "luda".

Ne da nije smanjio gas, nego ga je dodavao i vozio najbrže krugove u trci! Kakva vožnja! Na kraju je svog najbližeg pratioca ostavio čak 34 sekunde iza sebe! Poređenja radi: to je kao da uzmete jači motor i vozite cijelu trku, a konkurencija ima slabiju mašinu.

Fenati je pobijedio, a ne smije ni da pije šampanjac!

Kada je završio trku, komentator mu je zatražio komentar na engleskom. A znate kako Italijani pričaju engleski. Fenati je rekao da je srećan, a onda...

Komentator mu je rekao: "Odlična trka, bravo Romano!".

Fenati: "Molim?".

Simpatični Italijan nije razumio...Ma, važno je da je pobijedio, prvi put u životu! Bravissimo!

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC