• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan odbranio titulu!

Crno-bijeli osvojili 25. titulu prvaka Srbije pred punim tribinama Tašmajdana - 9:8 (3:2, 2:3, 3:2, 1:1). Mitrović postigao odlučujući gol u finišu.

 VATERPOLO: Partizan odbranio titulu!  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana, aktuelni šampioni Evrope, osvojili su još jednu titulu šampiona Srbije. U velikoj borbi pobedili su Crvenu zvezdu VET i podigli pehar pred najvatrenijim Zvezdinim pristalicama.

Drugi meč finalne serije bio je uzbudljiv kao i prvi, rešen u produžetku. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a crno-beli došli do konačnog u poslednjem napadu, prisebnošću Stefana Mitrovića.

ZVEZDA: Jugoslav Vasović 3, Filip Kljajević 2 , Sava Ranđelović, Strahinja Rašović, Srđan Aksentijević po jedan gol.

PARTIZAN: Aleksandar Radović 2, Nikola Dedović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Miloš Korolija, Vladimir Vujasinović, Miloš Vukićević, Stefan Mitrović po jedan gol.

Druga finalna utakmica plej-ofa potvrdila je da prva nije bila slučajnost.

Vaterpolisti Crvene zvezde VET i Partizana odigrali su još jedan uzbudljiv i fer meč, posle kojeg su jedni drugima čestitali. Zvezdaši partizanovcima titulu, a oni njima uspešnu sezonu.

Počelo je kao na Banjici pre četiri dana. Crno-beli su poveli 3:1 i nagovestili da bi meč mogao da bude izvestan i dosadan, kao i većina međusobnih duela prethodnih godina (od 2010. godine i novog Zvezdinog početka" odigrali su devet duela i svaki je pripao crno-belima).

Da li zbog prezasićenosti, finansijskih problema ili nečeg trećeg, tek aktuelni šampioni Evrope dopustili su borbenom i motivisanom rivalu da dokaže svojim najvatrenijim navijačima da može da bude ravnopravan rival Partizanu. Ne i da ga pobedi.

Domaći su sjajnom igrom Jugoslava Vasovića i Filipa Kljajevića preokrenuli rezultat i omogućili da posle dve četvrtine na semaforu pišu dva ista broja - 5:5.

Treća deonica donela je prvo vođstvo gostiju od dva gola. Miloš Vukićević i Aleksandar Radović postigli su sedmi i osmi gol i doveli svoj tim na korak od pobede. Partizan je vodio 8:6 i napadao za "plus tri".

Ipak, Strahinja Rašović i Srđan Aksentijević doneli su domaćima novo izjednačenje (8:8) i najavili uzbudljivu i pomalo nervoznu završnicu, koja se i dogodila.



Minut i po pre kraja meča arbitri su dodelili loptu gostima iako su domaći burno negodovali i ukazivali na očigledan korner. Trener Zvezde Dejan Savić tražio je tajm-aut, a sudije potom odmah svirale Partizanu faul u napadu i stvorili crveno-belima priliku da povedu 40 sekundi pre kraja.

Nisu je iskoristili, naprotiv - dodavali su loptu jedan drugome i naposletku je izgubili. Faulovima su sprečavali kontru Partizana, zaradili dva isključenja, a Vladimir Vujasinović iz izgledne situacije pogodio stativu.

Srećom po veterana, lopta je ponovo došla do njegovih saigrača, među kojima je Stefana Mitrović bio najprisebniji, pa je efektno iskoristio zicer za pobedu i šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Igrači oba tima sportski su pozdravili jedni druge posle meča, i jedni i drugi zadovoljni iz svog razloga. Gosti zbog opravdane uloge favorita, domaći zbog nagoveštaja ravnopravnijih duela Partizana i Crvene zvezde, koji su srpskom vaterpolu apsolutno neophodni.

Ipak, (finansijska) realnost govori da će obe ekipe sasvim izvesno pretrpeti velike promene tokom leta.

Partizan će verovatno napustiti i reprezentativci Milan Aleksić, Stefan Mitrović i Slobodan Soro, dok će Zvezda imati velike muke da privoli Gojka Pijetlovića i Strahinju Rašovića da i sledeće sezone igraju za vicešampiona Srbije.



Meč na Tašmajdanu bio je poslednji za Vladimira Vujasinovića i Jugoslava Vasovića.

Vaterpolo legende otišle su u penziju u velikom stilu, još jednom demonstrirajući ogromno znanje i iskustvo. Vasović je postigao tri gola, a Vujasinović bio organizator igre svog tima i vođa crno-belih u još jednom osvajanju titule.

Zanimljivo da su bili saigrači pre 20 godina, kada su u kapicama Crvene zvezde osvojili svoju prvu titulu državnog prvaka (tada SR Jugoslavije).

Heroj Partizanove pobjede Stefan Mitrović zadovoljno se poslije meča sjetio ključnog momenta i postignutog gola desetak sekundi prije kraja.

"Lopta je išla na mene, i normalno je da ja preuzimam odgovornost jer sam među najiskusnijima. Da sam promašio ne bismo ni pričali, bio bih gubitnik i to mi se često dešavalo. Ipak, pogodio sam i to je najbitnije. Još jednom bih čestitao ekipi na tituli", rekao je on i još jednom se osvrnuo na finalnu seriju.

"Prvo što mi pada na pamet je derbi. Ova utakmica sa pravom može da se nazove derbijem s obzirom na to da smo i prošlu igrali na produžetke. Jako teško smo ove godine došli do titule. Čestitao bih saigračima na još jednoj tituli i pozdravio bih velikog čovjeka i sportistu Jugoslava Vasovića, koji je sigurno zaslužan za moj vaterpolo i životni razvitak, vaterpolo je mnogo izgubio njegovim odlaskom... Što se tiče utakmice - bila mi je velika draž da igram pred ovoliko navijača sa ovoliko velikom željom da se osvoji titula".

Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je spremao ekipu da pruži svoj maksimum i da je znao kako može da se suprostavi šampionu Evrope.

"Spremali smo se da damo svoj maksimum, znali smo da određenom taktikom možemo da se pridružimo Partizanu iako je on bio favorit. Danas su pokazali da su velika ekipa i da izuzetno nastupaju hladne galve u odlučujućim momentima i imaju izuzetne individualce. Protivniku čestitam na zasluženoj pobjedi, svojim igračima na izuzetnoj sezoni i borbenosti u finalu, navijačima na divnom ambijentu. Konačno smo dobili dostojno finale, mogu da kažem da sam se i ja osjećao emotivno zbog Jugoslava i Vujasa, Vujasu čestitam 50 i ne znam koju titulu u životu", rekao je Savić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC