• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RVANJE: Maksimović "mjerka" medalju Londonu

"Naredne dvije nedjelje ću se odmarati, a nakon toga počinjem pripreme jer želim da osvojim medalju u Londonu", kaže srpski rvač Maksimović.

 RVANJE: Maksimović "mjerka" medalju Londonu  Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Maksimović izjavio je u ponedjeljak da želi da osvoji medalju na predstojećim Olimpijskim igrama i najtrofejnijem srpskom sportu donese novo odličje sa najvažnijeg takmičenja.

Maksimović je minulog vikenda na kvalifikacionom turniru u Kini zauzeo treće mjesto i ostvario olimpijsku normu.

"Nije bilo lako zbog puta u Kinu i borbi. Srećan sam, jer je Rvački savez uložio dosta u mene, a nadam se da će i Davor Štefanek ispuniti normu. Naredne dvije nedjelje ću se odmarati, a nakon toga počinjem pripreme jer želim da osvojim medalju", rekao je Maksimović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov danas je Maksimoviću uručio bronzanu medalju sa nedavnog EP, koju je dobio nakon što je Šveđanin Matijas Gunter bio pozitivan na doping testu.

"Drago mi je zbog medalje. Nadam se da ću se u Londonu plasirati u finale, a tamo, šta bude", dodao je Maksimović.

Trener rvačke reprezentacije Srbije Sreten Damjanović rekao je da je ponosan na uspjeh Maksimovića i da ima velika očekivanja od njega u Londonu.

"Turnir je bio naporan. Rvanje je najteži sport, a u Pekingu smo imali 510 takmičara iz 128 zemalja. Rvanje dobija svoje mjesto i žao mi je što se ne pamte vremena kada su postizani bolji rezultati. Za to su potrebni uslovi i pravi ljudi na pravom mjestu", rekao je Damjanović.

Predsjednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je plasman Maksimovića zajednički uspjeh i da očekuje da na predstojećim turnirima ostali rvači izbore vizu za London.

Potpredsjednik RSS i prvi čovjek Partizana Rajko Baltić izjavio je da je Maksimović donio veliku radost i reprezentaciji i klubu, jer će poslije više decenija Srbija imati predstavnika na OI. Još četvorica srpskih rvača pokušaće da se kvalifikuju za Olimpijske igre. Davor Štefanek (do 60 kilograma), Goran Bulatović (do 74 kg), Dejan Franjković (96 kg), Nemanja Pavlović (120 kg).

Na današnji dan olimpijskim tim Srbije broji 81 sportistu.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC