• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Ove godine biću bolja!

Jelena Janković u poslednje dve godine igra briljantno, ali je na Vimbldonu uspela da dogura samo do osmine finala.

 Janković: Ove godine biću bolja! Izvor: MONDO

Prošle godine je na opšte iznenađenje izgubila od Marion Bartoli, da bi Francuskinja kasnije savladala i Žistin Enan, plasiravši se u finale turnira.

Način na koji je u prvom kolu aktuelnog Vimbldona savladala Ukrajinku Olgu Savčuk (6:3, 6:2) daje joj optimizam da će otići barem korak dalje.

"Na većini turnira imam probleme u mečevima prvog kola. Nije lako pronaći ritam i osetiti atmosferu, naročito na travnatoj podlozi. Ali ove godine se na Vimbldonu generalno osećam bolje. Znam da sam unapredila igru i da sam zrelija, tako da očekujem i bolji rezultat".

Jankovićeva je 2007. stigla u London iscrpljena posle osvajanja turnira u Birmingemu i finala koje je odigrala u Hertogenbošu. Tada je postala prva teniserka posle Kris Evert, koja je do početka trećeg gren slema ostvarila 50 pobeda u kalendarskoj godini.

"Pre Vimbldona nisam igrala takmičarski tenis dve nedelje i osećam se mnogo svežije. Razlog su delimično zdravstveni problemi, a delimično jer sam tako planirala. Prošle godine su me brojni mečevi umorili psihički, koliko i fizički", otkriva Jelena.

Kao na Rolan Garosu, gde je u polufinalu izgubila od Ane Ivanović, na Vimbldonu je ponovo ulog prvo mesto na WTA listi. Ako turnir osvoji Ivanovićeva, ostaće na vrhu, ali šansu da je smene imaju Marija Šarapova, Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova.

"To je svakako sjajna mogućnost, ali nikada ne gledam tako daleko unapred. Tek sam prošla prvo kolo i do trofeja ima još dosta da se igra. Ne želim da razmišljam o poenima i plasmanu, već kako da ono što sam vežbala na treninzima pretočim u igru na mečevima", zaključila je Jankovićeva.

Ona će se u drugom kolu sastati sa Španjolkom Karlom Suarez Navaro, koju je prošlog meseca pobedila na Rolan Garosu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC