• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Ni sjenka od stare Jelene!

Jelena Janković poražena je u prvom kolu Rima, što joj je šesta eliminacija na startu posljednjih sedam turnira na kojima je učestvovala.

 RIM: Ni sjenka od stare Jelene! Izvor: MONDO

Šampionka Rima iz 2007. i 2008, ujedno i finalistkinja iz 2010. godine, Jelena Janković, eliminisana je već u prvom kolu svog omiljenog turnira.

Poslije drame koja je trajala dva časa i 35 minuta, Rumunka Sorana Kirstea nanijela je novi težak udarac srpskoj teniserki, koja pokušava da se trgne iz WTA letargije u koju je upala - 3:6, 6:4, 6:7.

U taj-brejku trećeg seta, Jelena je dobila prva dva poena, pa izgubila narednih pet od čega tri na svoj servis, stigla do 4:6 i tu se zaustavila. Ovo je 27-godišnjoj Srpkinji, trenutno 20, a nekada prvoj teniserki svijeta, bio šesti poraz u prvom kolu na posljednjih sedam turnira na kojima je učestvovala!?

Jelena je gubila prve mečeve u Indijan Velsu, Majamiju, Čarlstonu, potom stigla do polufinala na nešto slabijem turniru u Kopenhagenu i onda vezala dva poraza u prvom kolu Madrida i Rima. Suvišno je konstatovati da se proslavljena sportistkinja Srbije nalazi u velikoj krizi, koja je ipak nije omela da u međuvremenu zabilježi dvije izuzetno teške i vrijedne pobjede nad Ruskinjama u polufinalu FED kupa.

Ispadanjem u prvom kolu Rima, Jelena će narednog ponedjeljka ostati bez značajnog broja WTA bodova, s obzirom na to da je lane igrala četvrtfinale i ispala od tada prve na svijetu, Karoline Voznijacki. Kirstea, 45. teniserka svijeta, pobijedila je "Džej-Džej" i u njihovom drugom međusobnom duelu.

I prethodni put, na Rolan Garosu 2009. godine, bilo je preokreta - 6:3, 0:6, 7:9.

Ovog puta odlučio je taj-brejk u kojem je serija 22-godišnje Rumunke od pet poena presudila.

Prethodno, Kirstea je imala i meč loptu pri vođstvu od 5:4 u trećem setu, kada je Jelena napravila duplu servis grešku i dovela rivalku na poen od drugog kola i duela sa Šveđankom Sofi Arvidson, ali se tada volšebno izvukla, izjednačila na 5:5, glatko izgubila, ali i dobila naredni servis gem i potom posustala u taj-brejku.

Kirstea je u šestom gemu trećeg seta, pri vođstvu od 3:2, iskoristila Jeleninu duplu servis grešku i prva napravila brejk, ali je Beograđanka to odmah "poništila" i izjednačila.

U drugom setu, Kirstea je imala četiri brejk lopte, ali je Jelena spasila svaku od njih i dobila set rezultatom 6:4, nakon što je prvi izgubila kada je Kirstea napravila brejk za 3:5.

Pobjednici WTA turnira u Rimu pripašće 900 bodova i 385.000 evra od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi 2.000.000 evra. Kirstei je za drugo kolo pripalo 70 WTA poena i 11.300 evra.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC