• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Mladi Francuzi rival po meri

Selektor Igor Kolaković uveren je da srpski odbojkaši mogu već u prvom susretu da ostvare pobedu i uhvate priključak za plasman na F6.

 ODBOJKA (SL): Mladi Francuzi rival po meri Izvor: MONDO

Serija teških gostovanja bliži se kraju.

Posle Brazila i Venecuele, najbolji srpski odbojkaši će se u petak i subotu sastati sa Francuskom, u okviru trećeg vikenda Svetske lige, a onda tri nedelje u kontinuitetu provesti trenirajući i igrajući kod kuće.

"Mislim da imamo dovoljno snage i kvaliteta da već u prvom susretu ostvarimo pobedu. Po nekim kombinacijama, jedan trijumf će nam biti dovoljan da ostanemo kandidati za plasman na Fajnal siks. Ipak, priželjkujem da u Lionu pobedimo oba puta", rekao je za "Sportski žurnal" selektor Igor Kolaković.

"Plavi" su se iz Južne Amerike vratili u Evropu sa skorom 1-3, ali treba podsetiti da ni na jednom od tih mečeva nisu nastupili u najjačem sastavu. Nedostajali su ili Miljković, ili Grbić, ili Gerić, a na prvom susretu sa Brazilom sva trojica.

Stručni štab reprezentacije nije uspeo da obezbedi snimke poslednjih utakmica "trikolora", koji u Svetskoj ligi nastupaju sa dosta mladih igrača, a imaju i problema sa povredama.

"To su njihove brige, naše je da što bolje spremimo meč. Kada igrate protiv ekipa kao što je Francuska, najvažnije je strpljenje. Nadam se da ćemo ga imati dovoljno da zabeležimo pobedu", kaže Kolaković.

Nikola Grbić, najiskusniji u timu Srbije, opominje da ne sme biti potcenjivanja.

"To što Francuska u aktuelnom sastavu nema iskusnih internacionalaca ne znači da treba da ih manje poštujemo. Imaju skor 3-1 u grupi, igraju kod kuće i sigurno je da nas očekuju teške utakmice. Mi se polako kompletiramo i svima nam je cilj da se plasiramo na završni turnir. Ako i ne odemo tamo, bitno je da podignemo formu na najviši mogući nivo pred Olimpijske igre", naglasio je Grbić.

Ivan Miljković je optimista. Kao jedinog igrača koji "plavima" može da zada ozbiljnije probleme izdvojio je korektora Ruzijea, ali po dolasku u Lion se ispostavilo da taj igrač neće moći da nastupi zbog povrede.

"Pobeda nas ostavlja u igri za Fajnal siks, a eventualni poraz će nam poslužiti za nauk i pomoći da izvučemo pouke i vidimo šta smo odradili loše. Ići ćemo na sve ili ništa", najavio je najbolji srpski poenter.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC