• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan i Rajfajzen za nove pobede

Partizan i Rajfajzen produžili saradnju na još četiri gdoine, a u kubu sa Banjice opredeljenje je zadržati tim na okupu. Filipović ostaje

 VATERPOLO: Partizan i Rajfajzen za nove pobede  Izvor: MONDO

Ne menjajte tim koji pobeđuje, stara izreka koja se mnogo puta potvrdila u stvarnosti. Njom su se rukovodili i u Vaterpolo klubu Partizan i u Rajfajzen banci, jer su dosadašnju, uspešnu četvorogodišnju saradnju, produžili na još četiri godine.

"Pre četiri godine, Vaterpolo klub Partizan je bio u teškoj situaciji, ali smo mu tada pružili podršku, jer smo prepoznali ogroman potencijal kluba. I nismo pogrešili. Bio je to pun pogodak. Rezultati kluba za ove četiri godine su fantastični. Uspeh je ono što je zajedničko VK Partizan i Rajfajzen banci", rekao je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke za Beograd Oliver Regl.

Predsednik Upravnog odbora Partizana Aleksandar Šoštar rekao je da klub sa Banjice sada u još boljoj poziciji da ostvari ono što je zacrtao - titulu prvaka Evrope.

"Sa Rajfajzenom na krov Evrope! Imaćemo odličnu poziciju i mirnu situaciju za period koji je pred nama da u delo pretočimo ono što smo rekli pre pet godina. Logično je da posao koji smo započeli i dovršimo zajedno i da zajedno proslavimo titulu Evrope", rekao je Šoštar.

Posle konferencije za novinare, direktor Partizana Darko Udovičić u izjavi za MONDO, naveo je da prelazni rok za klub sa Banjice još nije završen, iako su dovedena zvučna pojačanja - Vladimir Vujasinović i reprezentativni golman Slobodan Soro.

"Ako se ukaže prilika želimo da se još pojačamo na nekim pozicijama, ali isključivo igračima koji odmah mogu da doprinesu kvalitetu tima i igre i da pomognu da osvojimo titulu prvaka Evrope. Nama su interesantni igrači koji su u vrhunskim reprezentacijama ili su prošli našu školu i sada igraju u inostranstvu", rekao je Udovičić.


Navijači Partizana ne treba mnogo da brinu - Vujasinović i Soro su došli, a sigurno ostaju Filip Filipović (ima ugovor još dve godine), Andrija Prlainović, Nikola Rađen (novi trogodišnji ugovor), Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Marko Avramović, izuzetno perspektivni golman Branislav Mitrović...Tim za respekt i tim koji može da bude konkurentan za vrh Evrope.

"Imamo još bolji tim nego prošle sezone i verujem da će i reprezentativne akcije (Svetska liga, Evropsko prvenstvo, Olimpijske igre) pomoći i našim mlađim igračima da steknu još neki kvalitet", uveren je sportski direktor Partizana.

Što se tiče odlazaka, u medijima se pominjala mogućnost da Partizan pozajmi Vojvodini Petra Ivoševića i Đorđa Bašića. Udovičić je rekao da postoji prostor da Partizan pomogne ne samo Vojvodini, već i drugim klubovima koji imaju neke ambicije, ali je još jednom poručio da je neophodna državna strategija za vaterpolo i za sport uopšte.

"Partizan ne može sam. Hoćemo da pomognemo, ali je neohodno da se i ostali klubovi uključe. Pogledajte Crnu Goru, tamo je vaterpolo nacionalni sport, državni projekat. To mi hoćemo i ovde i ne samo za vaterpolo", podvukao je Darko Udovičić.

Iako je, uz zagrebačku Mladost, Partizan najtrofejniji klub u Evropi, za beogradski klub nije bilo mesta u regionalnoj ligi koja počinje u septembru ove godine. Nije bilo sluha, pre svega, kod Hrvata, a možda je bilo i straha.

Udovičić smatra da već sada treba početi pregovore da i srpski klubovi od sezone 2009. godine budu uključeni u regionalnu ligu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC