• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Nova lica u Jadranu i Jugu

 VATERPOLO: Nova lica u Jadranu i Jugu  Izvor: MONDO

Dva velika vaterpolo kluba iz regiona, koje dele par desetina kilometara, u novu sezonu ulaze sa nešto izmenjenim sastavima, ali što je još važnije i a novim trenerima.

Ikonu crnogorskog vaterpola i dugogodišnjeg trenera Jadrana iz Herceg Novog Petra Porobića, koji odlazi u ruski Šturm, zameniće Zoran Mustur, nekada proslavljeni igrač tog kluba i nekadašnje reprezentacije Jugoslavije.

Mustur je proteklih godina radio kao trener u Italiji (bio je na klupi Breše, sa kojom je 2003. godine bio prvak, osvojio je i trofej u LEN Kupu).

Ambicije Jadrana u novoj sezoni su jasne - povratak titule crnogorskog šampiona na Škver, pokušaj osvajanja premijerne regionalne lige, ali i što bolji plasman u Evropi. Mustur u rukama drži palicu, a u novom okrestru Jadrana biće još jedan povratnik Vladimir Gojković, kao i srski reprezentativac Danilo Ikodinović.

Dok je u Jadranu primopredaja trenerske štafete protekla mirno, dotle je u dubrovačkom Jugu bilo više nego burno. Igrači su se pobunili, ustali protiv dosadašnjeg trenera Emila Nikolića, a na njegovo mesto uprava Juga postavila je doskorašnjeg kapitena ekipe Elvisa Fatovića.

Fatović je prošle godine završio igračku karijeru, a potom se posvetio trenerskom pozivu, radeći sa mlađim kategorijama.

U međuvremenu, dosadašnji trener Juga Emil Nikolić, koji je Jug vodio do titule prvaka Evrope, a potom vicešampiona Evrope, objavio je saopštenje, koje je nazvao "Moja istina" i u kojem je naveo da mu je "najuži deo uprave kluba nametnuo odlazak".

"U kafiću su mi saopštili da sam nepoželjan u klubu. Tražio sam argumente za moj odlazak. 'Argumente' je izložio jedan član: 'Vičeš na igrače...komentarišeš događaje u omiljenom kafiću.....anarhija ti je na klupi....'Ako su to razlozi za moju smenu, onda nemam reči... A sada, dragi igrači, kažu da ste vi glavni krivci mog odlaska...Niko me u to ne može uveriti i niko mi neće pomutiti osećaje kad mislim o vama. S vama sam provodio više vremena nego sa svojom decom i znam vas svakoga u dušu. Da je bilo trzavica, bilo je, a gde ih nema, pa imamo ih svi i u porodici, a vi ste sve ove godine bili moja porodica", naveo je Nikolić.

On je izrazio žaljenje što su igrači izmanipulisani i postali pioni "velikih igrača", ali im je poručio i da im ništa na zamera.

Iako je uprava saopštila da je Nikoliću namenila mesto u novom sttučnom štabu, on je poručio da odlazi iz Juga nezadovoljan ponuđenim ugovorom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC