• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srpkinje stale pred Ruskinjama

Evropske šampionke izgubile od "zbornaje" 1:3, ali u posljednja dva kola protiv Perua i Japana imaju šansu da obezbijede olimpijsku vizu.

 ODBOJKA: Srpkinje stale pred Ruskinjama Izvor: MONDO

Svjetski šampion bio je bolji od evropskog. U petom kolu turnira interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, ženska odbojkaška reprezentacija Rusije savladala je u Tokiju Srbiju - 3:1 (25:18, 25:11, 14:25, 25:22).

Bio je to drugi poraz izabranica Zorana Terzića, koje će u preostala dva kola igrati sa Perom (subota, 4,00) i Japanom (nedjelja, 12,05). Ukoliko dobiju oba meča sigurno će obezbijediti olimpijsku vizu.

Ruskinje su znatno bolje "otvorile" utakmicu u petak ujutru po srednjeevropskom vremenu. Lako su dobile prvi set 25:18, a ondje su Srpkinje zaigrale bolje na početku drugog. Međutim, kod rezultata 9:9 uslijedio je veliki "pad" naših odbojkašica, pa su u nastavku osvojile samo dva poena i taj dio igre izgubile ubjedljivim rezultatom - 11:25.

Kao da ih je to trglo, razgoropadile su se u trećem setu - 25:14.

I u četvrtom su pružile snažan otpor. Igrala se odlična odbojka, a evropske šampionke su uspjele da stignu "minus" od dva poena u finišu i izjednače na 20:20. Međutim, uslijedilo je nekoliko grešaka Terzićevih igračica, pa je "zbornaja" privela meč kraju (25:22), dokazala da je najbolja na turniru i obezbijedila učešće na Olimpijskim igrama.

Duel u dvorani Metropoliten, pred oko 1800 gledalaca, trajao je 88 minuta.

SRBIJA: Brakočević (11), Mihajlović, Živković (1), Krsmanović (2), Malešević (7), Vesović (13), Ognjenović (2), Veljković (15), Rašić (10), Ćebić, Starović (3), Blagojević (1).

RUSIJA: Borisenko (8), Manjo, Perepelkina (6), Estes (18), Krjučkova, Gončarova (13), Gamova (18), Starceva (2), Kabešova, Košeljeva, Merkulova (3), Akulova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC