• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujasinović: Malo nam treba, a nema ni toliko

Trener vaterpolista Partizana suočio se sa realnošću. Kako zadržati tim u nemaštini?

 Vujasinović: Malo nam treba, a nema ni toliko  Izvor: MONDO

Legenda svjetskog vaterpola Vladimir Vujasinović prihvatio je nezahvalnu ulogu, prihvatio je da se uhvati u koštac sa problemima, finansijske prirode i da svo svoje ogromno znanje i iskustvo prenese na igrače Partizana i da zajedno sa Igorom Milanovićem pravi tim za naredne sezone.

Sedmostruki prvak Evrope i "vječiti" srpski šampion ima finansijskih problema. Svake sezone ista priča - kako se snaći, kako sačuvati tim, gdje naći novac za dovođenje adekvatnih pojačanja...

Partizan je za narednu sezonu potpisao trojicu novih igrača - Petra Filipovića, Marka Matovića i supertalentovanog Crnogorca, 17-godišnjeg Gavrila Subotića. Za posljednjeg još treba da budu riješene neke administrativne stvari, jer dolazi iz Jadrana iz Herceg Novog koji smatra da još polaže pravo na tog igrača.

Iz Partizana je, za sada, otišao reprezentativac Milan Aleksić (mađarski Solnok). Ostali imaju veliku želju da ostanu i da, kako kaže Vujasinović, igraju za mnogo manje novca nego što bi dobili negdje drugdje. U tu grupu spadaju Stefan Mitrović, Miloš Ćuk i Slobodan Soro.

"Za vrhunske rezultate u ovom sportu potreban je stvarno smiješan novac i zato mi je žao što ni to malo ne možemo da obezbijedimo. U prošloj sezoni kada smo osvojili tutlu prvaka Evrope imali smo šest ili osam puta maji budžet od Pro Reka ili dva puta manji budžet od Juga. I dan danas ista priča...", kaže Vujasinović u razgovoru za Sport Network.

On kaže da je lako onim klubovima koji imaju novca, a tu je predvodnik italijanski Pro Reko, novi prvak Evrope.

"Sad smo morali da pustimo neke igrače, pokušavamo da zadržimo neke igrače koji hoće da igraju za manje para, ali nemamo ti to malo...Vidjećemo koliko ćemo da izdržimo. Žao mi je što treba tako malo, a nemamo ni toliko", rekao je Vujasinović.

On realno sagledava stvari i ocjenjuje da će ekipa koju će Partizan imati u narednoj sezoni neće biti loša, ali će biti "daleko od šampionske koja je osvojila Kup šampiona".

Njegova ideja je da mlađe igrače "izbrusi" da postanu pravi prvotimci Partizana.

"Ono što ću da tražim od ekipe je da postoji želja za pobjedom protiv svakog protivnika, da se ne predajemo, naravno i da odbranimo 'duplu krunu'. Ako nema rezultatkog imperativa onda je to onako...ja to bar ne volim. Ja ću igračima reći da je svaka utakmica bitna", istakao je Vujasinović.

Prelazni rok je u toku.

Vujasinović je rekao da od iskusnijih sigurno ostaju Mitrović i Ćuk, da se sa Milošem Korolijom razgovara, ali da postoji mala vjerovatnoća da će on ostati zbog finansijskih problema.

"I sa Sorom je slična priča. I mi i Soro želimo da on ostane. On ima želju da bude dio ovog tima za mnogo manje pare nego što bi mogao da dobije negdje, jer bi želio da ostane u Beogradu", rekao je Vujasinović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC