• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI KUP: Srbija i Češka u finalu

Janko Tipsarević pobijedio Filipa Kolšrajbera - 2:1 i obezbijedio reprezentaciji Srbije plasman u finale. Tamo će je čekati Česi.

 SVJETSKI KUP: Srbija i Češka u finalu  Izvor: MONDO

Srbija će igrati u finalu Svjetskog kupa u Dizeldorfu pošto je pobjedom nad Njemačkom u trećem kolu zauzela prvo mjesto u Plavoj grupi.

Drugi, odlučujući poen "orlovima" donio je Janko Tipsarević savladavši u petak Filipa Kolšrajbera - 6:4, 3:6, 7:5. Dan ranije Viktor Troicki je bio bolji od Florijana Majera - 7:5, 6:3.

Meč u dublu neće imati takmičarski značaj.

Tako je Srbija sa trona skinula prošlogodišnjeg pobjednika, Njemačku.

Za trofej, koji su jedini put osvojili 2009. godine, srpski teniseri boriće se za vikend protiv Češke ili Argentine.

Prije Nijemaca, pred "orlovima" su pali Hrvati i Rusi (po 2:1).

Kolšrajber je dobro počeo meč sa Tipsarevićem, poveo 4:1 (jedan brejk prednosti) i imao 0:30 na Jankov servis. Tada se probudio srpski teniser, osvojio pet uzastopnih gemova za vođstvo - 6:4.

I u drugom setu je 27. igrač svijeta prvi stekao brejk prednosti i zatim opet došao do 4:1. Ovaj put nije dozvolio Tipsareviću da mu uzvrati, pa je izjednačio - 6:3. Tako je osmi teniser sa ATP liste izgubio prvi set na turniru (u prva dva meča izgubio samo četiri gema).

Janko u drugom setu nije imao nijednu brejk loptu, ali se već na početku trećeg izborio za nju i odmah je iskoristio - 2:0. Međutim, Kolšrajber je izvratio - 3:4.

Pri vođstvu 5:4, Janko je na servis protivnika imao tri meč lopte i nije ih iskoristio. Kod 6:5 je ponovo došao do tri prilike da stavi tačku na veliku borbu (0:40), ali se Nijemac opet izvukao!

Poslije skoro dva i po sata igre Tipsarević je realizovao sedmu meč loptu - 7:5.

Janko je izjednačio na 2:2 u međusobnim duelima sa Kolšrajberom. Tipsarević je dobio njihov duel 2009. na istom mjestu, u Dizeldorfu, a Nijemac mu se revanširao dvije godine kasnije. Samo jednom su se sreli a da to nije bilo na Svjetskom kupu, 2010. u Torontu, kada je Srbin predao meč pri rezultatu 2:2 u prvom setu.

U duelu koji odlučuje o pobjedniku Crvene grupe i drugom finalisti Češka vodi protiv Argentine pobjedom Tomaša Berdiha nad Karlosom Berlokom još u četvrtak - 2:1.

Pobjednik Crvene grupe odlučen je duelom dublova, u kome su Radek Štepanek i František Čermak pobijedili Karlosa Berloka i Leonarda Majera.

Njemačka je Svjetski kup osvajala najviše puta - pet, po četiri puta najbolji su bili SAD, Argentina, Švedska i Španija...

Trofej je jednom pripao i Jugoslaviji - 1990.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC