• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Viktore, čemu komplikacije?

Srpski teniser se plasirao u naredno kolo Rolan Garosa, ali tek poslije pet setova protiv Brazilca Tomaša Belučija. U trećem setu Viktor vodio 5:2 i izgubio taj dio igre.

 RG: Viktore, čemu komplikacije?  Izvor: MONDO

Što bi jednostavno kad može komplikovano.

Tako je Viktor Troicki počeo nastup na drugom grend slemu u sezoni, Rolan Garosu. Troicki je pobijedio Tomaša Belučija poslije maratonskog meča - 3:2 u setovima (4:6, 6:3, 5:7, 6:3, 6:2). Meč je trajao gotovo tri sata.

Bolje dane Troicki je nagovijestio na tek završenom Svjetskom kupu u Diseldorfu. Sa Jankom Tipsarevićem i ekipom donio je titulu u tom takmičenju, baš u pravo vrijeme pred početak Rolan Garosa i podizanje samopouzdanja.

Prvi protivnik u Francuskoj bio mu je Tomaš Beluči. Realno, kvalitet je na strani Troickog, ali onog pravog Troickog, Troickog koji, kad je u formi, može da igra ravnopravno i sa teniserima iz TOP10. Ali, mučio se Viktor u ovom meču.

Prvi set dobio je Beluči, napravivši ključni brejk u devetom gemu za 5:4, a potom je završio posao.

U drugom seu, Troicki je silovito uzvratio. Poveo je 4:0 i gotovo rutinski održavao prednost do kraja seta.

Troicki je u trećem setu ispustio gotovo nemoguće. Prokockao je vođstvo od 5:2 u gemovima! Imao je Troicki sve u tom trenutku, ali je Brazilac vezao pet gemova i dobio je taj dio igre rezultatom 7:5.

Postojala je realna bojazan da Troicki poslije toga "padne", da izgubi volju i samopouzdanje, ali dogodilo se upravo suprotno. Uspio je Viktor da zaigra najbolje kad je najpotrebnije i vrlo brzo je povratio kontrolu nad mečom.

Odmah je napravio brejk, a potom je vezao još tri gema i poveo 4:0. Opet je, međutim, Brazilac zaprijetio, čak nagovijestio slična dešavanja kao u prethodnom setu. Srećom, Troicki je ovog puta odbio nalet Belučija.

Od 4:0, bilo je 4:2, ali je Viktor staloženom igrom dobio drugi set 6:3, a pritom je posljednji gem dobio na servis Belučija.

Mogao je Viktor da odahne poslije tog seta, ali ne i da se opusti. Trebalo je dovršiti posao.

Poslije vođstva 2:1 u gemovima u odlučujućem setu, Viktor je napravio brejk i poveo 3:1. Umalo da prospe tu prednost! Bio je na ivici gubitka svog servisa, Beluči je imao dve ribrejk šanse, ali se Viktor iščupao i poveo 4:1.

Napravio je Viktor potom još jedan brejk za 5:1...I kada je trebalo da završi stvar, Viktor je izgubio gem na svoj servis. Ali, sve je naplatio u naknadnom gemu.

Troicki ide dalje.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC