• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mardi Fiš: Mislio sam da ću umrijeti

Američki teniser otkrio da je ovogodišnju sezonu na šljaci propustio zbog operacije srca. "Paničio sam, mislio sam da ću umrijeti, ali je sad sve u redu", rekao je on.

 Mardi Fiš: Mislio sam da ću umrijeti  Izvor: MONDO

Mardi Fiš (31), osvajač šest ATP titula, nije ove godine bio u stanju da igra ni na Rolan Garosu, ni na bilo kojem turniru na crvenoj (i plavoj) podlozi.

Kao zvaničan razlog otkazivanja učešća navodio je umor, ali je u ponedjeljak ipak priznao da su mu ljekari nedavno otkrili rijedak oblik aritmije srca, koju je mogao da otkloni samo operacijom.

"Osjećaj je bio kao da će mi srce iskočiti iz grudi. Danju sam bio dobro, trenirao sam i radio uobičajeno, ali kada god bih legao da spavam navirale su mi misli: 'Da li će se i večeras to dogoditi? Da li će ovo biti još jedan od onih dana?' Bilo mi je nevjerovatno teško da odem u krevet", počeo je priču Fiš američkim novinarima.

Problemi momka iz Minesote počeli su u februaru, prije duela sa Stanislasom Vavrinkom u okviru Dejvis kupa, a kulminirali su u Ki Biskejnu, poslije poraza u četvrtfinalu od Huana Monaka.

"Probudio sam se oko pola četiri ujutru i osjetio da mi srce lupa tri puta brže nego inače. Potpuno me je obuzela panika. Pola sata sam mislio da ću umrijeti", rekao je on i nastavio priču:

"Probudio sam trenera i odlučili smo da pozovemo broj za hitne intervencije 911. Napustio sam hotel i otišao u lokalnu bolnicu. Tamo su me pregledali ljekari i poslali me da odmorim. Sutra sam otišao na još jedan pregled i odlučio da se povučem iz duela sa Francuskom u Dejvis kupu".

"NIKO NIJE ZNAO ŠTA MI JE"

Njegovi saigrači eliminisali su "trikolore", plasirali se u polufinale sa Španijom, a on je išao od ordinacije do ordinacije, od ljekara do ljekara kako bi saznao šta se dešava sa njegovim srcem.

"Najteže mi je bilo zbog toga što ni oni dugo nisu znali u čemu je zaista problem", istakao je Fiš.

Uprkos zdravstvenom problemu, pokušao je da nastavi da trenira, sa malim elektrokardiogramom koji je pratio rad njegovog srca. Sa njim je pokušao i da igra na turniru u Hjustonu 12. aprila, ali se i tamo probudio jednog jutra sa "podivljalim" srcem i shvatio da problem neće nestati sam od sebe.

"Poslije Hjustona zaista smo shvatili da imam veliki problem i da neće tek tako nestati. Ljekari su potom detaljnim pregledom konstatovali da imam 'skriven' problem sa srcem, da je u pitanju neka vrsta aritmije i zakazali operaciju za prošlu srijedu. Prošla je odlično i to je sada potpuno iza mene", rekao je on i poručio:

"Prije svega želim da istaknem da sam sada dobro. U redu sam. Riješili su problem".

Kaže da će posle oporavka pokušati da nadoknati propušteno i da još planira da igra tenis.

"Gledajte, još sam deseti igrač na svijetu i najbolje rangirani Amerikanac. Još se dobro zabavljam i ne planiram da sjedim na zadnjici dok sam u najboljih deset tenisera", završio je Fiš, kome su najveći uspjesi u karijeri plasmani u četvrtfinala Australijan Opena, Vimbldona i US Opena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC