• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Janko srušio i Tursunova!

Janko Tipsarević nastavio je seču favorita na ovogodišnjem Vimbldonu. Naš teniser, posle Endija Rodika (6), poslao je kući još jednog nosioca.

 VIMBLDON: Janko srušio i Tursunova!  Izvor: MONDO

U subotu popodne, posle duela sa Tipsarevićem, kofere je spakovao i Rus Dmitrij Tursunov (25). Rezultat je bio ubedljivih, ali ne lakih - 3:0 (7:6, 7:6, 6:3).

Janko je meč rešio iz drugog pokušaja, i to asom, svojim ukupno 13. na drugom terenu Sveengleskog kluba u Londonu, čime je posle dva časa i 22 minuta ponovio prošlogodišnji uspeh i plasirao se u osminu finala. Tamo ga čega, na opšte iznenađenje, 94. teniser na ATP listi, Nemac Rajner Šutler. Nema sumnje, Tipsarević će biti favorit u tom susretu.

Čudnovati Vimbldon, u kojem su na turniru od prvih 10 igrača ostali samo Federer, Nadal, Gaske i Bagdatis, doveo je do toga da će eventualni protivnici Tipsarevića u četvrtfinalu, ukoliko pre toga pobedi Šutlera, biti - Arno Klemon, Marin Ćilić ili Pol-Anri Matje.

Tipsarević i Tursunov su odigrali nesvakidašnji meč, u kojem je prvi brejk pao posle 28 odigranih gemova, uključujući i taj-brejkove u prva dva seta. Napravio ga je Srbin, u drugom gemu trećeg seta, a potom poveo i sa 3:0, 4:1, 5:2 i konačno slomio otpor Rusa, as servisom za 6:3.

Iako nije uspevao da uzme Tursunovu servis u prva dva seta, Janko je bio više nego ubedljiv kada se dolazilo do taj-brejkova. Prvi je dobio sa 7:1, drugi sa 7:3.

Sada je rezultat u međusobnim susretima 1:1, jer se Tipsarević, 40. igrač na ATP listi, revanširao Dejvis kup reprezentativcu Rusije za poraz u Dohi iz 2006. godine.

Oba tenisera bila su, na trenutke, izuzetno nervozna. Tome je doprinela i nemogućnost da se zatraži "čelendž", jer se igralo na terenu Broj 2. "Hawk" sistem na Vimbldonu postoji samo na Centralnom i terenu Broj 1.

Zato se Tipsarević nekoliko puta pošteno, "po srpski", izdrao na linijske sudije, koje su ruku na srce, ostale neme na nekoliko očiglednih auta.

U jednom trenutku, čak su i gledaoci preko TV prijemnika mogli da čuju poneku psovku iz Jankovih usta, a na repertoaru se našao čak i sam - tenis!

Ipak, da je Tipsarević sazreo, osetio je i Tursunov. Beograđanin je nervozu uspevao da kanališe u precizne udarce, sporne odluke nisu ga dekoncentrisale, a kao i protiv Rodika, bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije - na brejk lopte rivala i u taj-brejkovima.

Ni Rodik, ni Tursunov nisu uspeli da uzmu servis Janku Tipsareviću, tako da će Srbija imati predstavnika u osmini finala muškog singla.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC