• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbi silni na startu

Srpski odbojkaši pobjedom protiv Japana započeli kvalifikacioni turnir u Tokiju za odlazak na Olimpijske igre.

 ODBOJKA: Srbi silni na startu  Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije je na startu turnira u glavnom gradu Japana savladala selekciju domaćina rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:16.

Izabranici selektora Igora Kolakovića vrijedno su se spremali posljednjih dana u Japanu i igra koju su prikazali u prvom kolu obećava. Srbija je tako drugi put bila bolja od reprezentacije Japana u kratkom roku, budući da su joj "orlovi" nedavno na prvom turniru Svjetske lige u Hamamacuu "uzeli meru", doduše mnogo teže (3:2).

Od starta su Srbi igrali bolje. Servis je funkcionisao, na drugoj strani Japanci se nisu baš najbolje snalazi u tom segmentu igre, što je Srbija iskoristila i stekla prednost od 16:11. To je bila dovoljna zaliha za ubjedljiv prvi set.

Uporni domaćini, poznati po tome što se nikada ne predaju, u nastavku su pokušali da promijene odnos snaga na terenu i to im je doneklo pošlo za rukom. Oni su "diktirali tempo", stigli do vođstva 16:14, a zatim je Srbija preokrenula rezultat poslije tehničkog tajm-auta. Najprije su Kolakovićevi momci izborili izjednačenje (18:18), a ulaskom Mihajla Mitića u finišu, kada se lomio rezultat, sjajni servis urodio je plodom, pa su stigli do dva poena prednosti (24:22), koju su očuvali do kraja.

Po istom receptu, kao na startu meča, Srbija je igrala i u trećem setu. Brzo su krenuli da "diktiraju tempo", a serijom odličnih servisa Nikole Kovačevića, stigli su i do ubjedljivog vođstva (18:11). Nakon toga rutinski su priveli meč kraju.

Najbolji u timu Srbije bili su Miloš Nikić sa 13 poena, dok su Nikola Kovačević i Marko Podraščanin upisali po 10 poena.

Kod Japanaca istakao se Tacuja Fukuzava sa 12 poena.

Poslije startne pobjede, Srbiju već u subotu ujutro očekuje drugi meč od ukupno sedam na turniru, koji je posljednja prilika da se izvadi "viza" za London. Protivnik je selekcija Koreje, od devet sati po srednjeevropskom vremenu.

Plasman na Olimpijske igre izboriće pobjednik turnira i najbolje plasirani tim iz Azije. Ukoliko pobjednik turnira bude azijski tim, u London će ići i druga najbolje plasirana ekipa sa tog kontinenta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC