• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Novak brži od mraka

Najbolji teniser svijeta bez problema izašao na kraj sa Nikolom Devildeom - 6:1, 6:2, 6:2. U osmini finala protiv Andreasa Sepija.

 RG: Novak brži od mraka Izvor: MONDO

Novak Đoković preskočio je i treću prepreku na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Poslije Italijana Staraćea i Slovenca Kavčiča, pobijedio je i Francuza Devildea, po "renkingu" do sada najslabijeg protivnika (286).

Prepustio mu je svega pet gemova i završio posao za sat i 44 minuta, što je bilo od velike važnosti, s obzirom na to da je meč zbog "maratona" Vavrinke i Simona počeo dosta kasno - 6:1, 6:2, 6:2.

Bilo je određenog straha od prekida zbog mraka, međutim, Novak se pobrinuo da mu subota prođe u redovnom režimu, uz oporavak i lagani trening popodne, umjesto uz novi izlazak na stadion Suzan Lenglen.

Iskusni Devilde, koji je u prvom kolu eliminisao Filipa Krajinovića, borio se koliko je mogao, imao podršku publike, međutim, blago je zabrinuo favorita samo u prvom gemu, kada je zaprijetio brejkom i vođstvom od 1:0.

Novak je ipak osvojio taj gem i kasnije poveo sa 5:0, dok je u drugom Devilde uzvratio brejkom na brejk (1:1), ali je i u tom setu neizvesnost brzo nestala.

Treći dio meča donio je novo ubjedljivo vođstvo Đokovića (4:0) i skori kraj, mada je Francuz pri 4:1 imao još jednu šansu da mu oduzme servis.

Srpski as iskoristio je sedam od 10 brejk lopti, imao je 36 vinera i 27 neiznuđenih grešaka, a protivnik po 15.

Ni četvrto kolo ne bi trebalo da bude kritično po trostrukog uzastopnog grend slem šampiona (Vimbldon i US open 2011, Australijan open 2012), s obzirom na to da je Andreasa Sepija savladao u svih sedam dosadašnjih okršaja.

Nedavno je na Mastersu u Monte Karlu bilo 6:1, 6:4, pre toga su posljednji put igrali još 2009.

Sepi je imenovan za 22. nosioca, a u petak je iznenadio Fernanda Verdaska (14), mada ni Španac nije više teniser kakav je bio - 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Italijan je od Vimbldona 2005. nastupio na svakom grend slem turniru i nikad nije dogurao dalje od trećeg kola, na Rolan Garosu nikad dalje od drugog! Objektivno, vreme je da završi takmičenje.

Poznata su još tri para osmine finala: Vavrinka (18) - Conga (5), Federer (3) - Gofan i Del Potro (9) - Berdih (7).

Od Srba je u glavnom žrijebu ostao samo još Janko Tipsarević (8), koji se u subotu oko 13 časova sastaje sa Francuzom Žilijenom Benetoom (29).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC