• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikodinovićevo stanje stabilno, ali i dalje kritično

Stanje teško povređenog vaterpoliste Danila Ikodinovića relativno je stabilno i bez značajnijih promena.

 Ikodinovićevo stanje stabilno, ali i dalje kritično Izvor: MONDO

Načelnik urgentne hirurgije Kliničkog centra u Novom Sadu Zoran Đermanov izjavio je u nedelju ujutro da Ikodinovića u toku dana očekuje kontrola vaskularnog hirurga i ortopeda, a biće urađen i kontrolni ultrazvuk grudnog koša.

On je rekao da je intervencija koja je izvedena u subotu uveče obuhvatala kontrolu cirkulacije krvnih sudova desne ruke i, kako je naveo, stanje mora stalno da se prati da ne bi došlo do komplikacija.

Prema njegovim rečima, vaterpolo reprezentativac Srbije će i dalje ostati u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, jer je njegovo stanje i dalje kritično.

Napomenuvši da je ukupno stanje pacijenta bez bitnije promene, on je dodao da bi novinari oko 18 časova ponovo mogli da dobiju informacije o Ikodinovićevom zdravstvenom stanju.

Vaterpolista Danilo Ikodinović teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak uveče na putu Zrenjanin - Novi Sad, kada je vozeći motocikl udario u zadnji deo automobila marke jugo koji se kretao u istom smeru.

Ikodinović (32) je zadobio teške povrede opasne po život - prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama.

Vozač "zastave" Perica D. (25) iz Đurđeva lakše je povredio glavu, stomak i podlakticu.

Komitet za bezbednost: Jugo kriv za nesreću?

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da ostećenja na automobilu marke "jugo", koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je teško povređen reprezentativac Danilo Ikodinović, ukazuju da je taj automobil iznenada ušao u putanju kretanja motocikla kojim je upravljao srpski vaterpolista.

Motocikl kojim je upravljao Ikodinović nije udario u zadnji deo tog auta, nego u njegovu levu stranu, u deo koji je bliži zadnjem delu vozila i to bi moglo ukazati da je vozač juga iznenada ušao u putanju kretanja motocikla, navodi se u saopštenju.

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja podsetio je da način nastanka, i krivicu za saobraćajnu nezgodu utvrđuje isključivo sud po propisanom postupku.

Povodom te nezgode, ali i nebezbednog saobraćaja u Srbiji uopšte taj komitet podseća da "sve okolnosti vezane za samu nezgodu kao što su brzina kretanja, način kretanja, psiho-fizičko stanje učesnika u nezgodi, uslovi puta i okoline, mogućnosti za izbegavanje nezgode i drugo - ocenjuje sud".

"Nedopustivo je da bilo ko proglašava unapred odgovornim bilo kog učesnika u saobraćajnoj nezgodi, jer za to nije ni stručan ni ovlašćen", navodi se u saopštenju.

Takođe se upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a naročito na motocikliste, da preduzmu sve mere u cilju sopstvene zaštite.

(agencije, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC