• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Au revoir za Janka

Janko Tipsarević eliminisan sa Rolan Garosa. Bolji od njega Španac Nikolas Almagro - 6:4, 6:4, 6:4.

 RG: Au revoir za Janka  Izvor: MONDO

Srpski tenis će u singlu grend slem turnira u Parizu od danas braniti samo Novak Đoković.

Janko Tipsarević nije uspio da se izvuče u meču sa Nikolasom Almagrom.

Španac je bio skoncetrisaniji, odlučniji, agresivniji, staloženiji...Zato je i pobijedio u tri seta - 6:4, 6:4, 6:4.

Poslije teško izvojevane pobjede nad Italijanom Andreasom Sepijem, Novak Đoković je rekao da mu je jutro "signaliziralo" da mu neće biti lako. "Osjećao sam se kao dam sam ustao na levu nogu, baš smo to svi u mom štabu komentarisali", rekao je Novak.

Dan kasnije na jedan od terena kompleksa u Parizu izašao je drugi reket Srbije i trenutno osmi na svijetu - Janko Tipsarević.

I dogodio mu se isti scenario kao i Novaku, ali ne sa hepiendom.

Vodio je Janko 3:0 u prvom setu, ali ga je izgubio 4:6. U drugom setu, Almagro je prvi napravio brejk i poveo 4:3, ali je Tipsarević propustio priliku da mu uzvrati, pa je potom izgubio i taj set.

U trećem setu, Almagro je napravio brejk, pa je Tipsa uzvratio, ali uslijedio je gem koji je bio simboličan. Dobio je Janko taj gem, ali je napravio dvije duple servis greške...Pokazatelj da nije "bio u meču", da nije bio onakav kakav je bio u posljednje vrijeme.

Almagro je iskoristio Jankovu nesigurnost, pokazao je da je fajter i slomio ga je za ukupan trijumf i svoje treće četvrtfinale na Rolan Garosu. Zanimljivo, Almagro je prethodna dva četvrtfinala na ovom grend slemu izgubio od Rafaela Nadala, a to bi mogao da mu bude protivnik i u ovogodišnjem četvrtfinalu (Nadal igra protiv Huana Monaka).

Uzbudljivo je bilo u prvom setu duela Srbina i Španca. Već u uvodnom gemu Almagru je imao tri brejk lopte, ali je Janko uspio da se odbrani. Najprije je odlično servirao, a potom su dvojica tenisera razmijenila čak 43 udarca.

Potom je Janko imao brejk šansu i iskoristio je, da bi potom lako dobio naredni gem na svoj servis za vođstvo od 3:0.

Dogodilo mu se, međutim, isto što i Đokoviću u jučerašnjem meču protiv Sepija. Izgubio je Janko vođstvo, a Španac je stprljivom igrom sa osnovne linije došao do preokreta, a potom i do prvog seta posle 48 minuta igre.

Kao i u prvom i početkom drugog seta, Almagro je bio u poziciji da oduzme servis protivniku. Međutim, do 3:3 uspijevali su da brane servise, kada je Španac napravio brejk i poveo 4:3. Do kraja seta držao je brejk prednosti, mada je Janko imao šansu da mu oduzme servis.

Gledali su svi u nebo, najviše Janko, kome je kiša mogla da bude saveznik, da mu donese pauzu i priliku da se sabere. Ali, oblaci nisu donijeli kišu.

Treći set otvoren je brejkom i ribrejkom. Najprije je Almagro oduzeo servis Janku, da bi mu Tipsarević uzvratio u narednom. Ključni brejk Almagro pravi u petom gemu za vođstvo od 3:2 i potom je ostvario pobjedu.

Zanimljivo, ovo je bio prvi duel Tipsarevića i Almagra, trenutno 13. tenisera svijeta.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC